ugrás a tartalomhoz

Mozilla használata webhelyek fejlesztésekor

Hojtsy Gábor · 2003. Ápr. 27. (V), 17.15
A PHP Everywhere oldalon leltem egy hivatkozásra mely a Mozilla webfejlesztés során történő használatának előnyeit ecseteli.

Bár a Mozilla böngésző önmagában nem túl hasznos webfejlesztésre (a Composer nem sokat tud, valljuk be őszintén), kiegészítő eszközként kiválóan használható.

A cikk összehasonlítja az Internet Explorer felhasználóbarát szolgáltatásait a Mozilla fejlesztőbarát szolgáltatásaival. Ilyen kellemes meglepetések például a JavaScript hibák részletezése, az alapos oldal információk, színes forráskód nézet, és így tovább. A JavaScript debugger és a Live HTTP Header támogatás igen gyakran segítséget nyújthatnak fejlesztés közben.

Érdemes webhelyek készítése során a Mozilla előnyös tulajdonságait kihasználni, különösen, hogy a legfrissebb standardokat támogatja, ezért az ezek figyelembevételével készült oldalak szinte megszólalásig hasonlóan jelennek meg a két böngészőben.

A cikk sajnos nem tér ki a korábban általunk is bemutatott Checky ellenőrzőre, amely rendkívül jó fegyver a kimenet hibáinak eliminálásához. Mióta bemutattuk ezt az eszközt, weboldala is sokat fejlődött, és nemrég jelent meg az 1.0-ás verzió, ezért érdemes frissíteni.