ugrás a tartalomhoz

Hivatalosan megjelent a MySQL 4

Granc Róbert · 2003. Már. 27. (Cs), 10.18
A MySQL AB kedden sajtóközleményben jelentette be hogy a világ legelterjedtebb nyílt forrású adatbáziskiszolgálójának, a MySQL-nek 4. változata megérett az éles üzemi használatra. Ezen státusz eléréséhez a MySQL szoftvernek komoly teszteken kell keresztülmennie jelentős hibák nélkül, valamint legalább három hónapig "élő környezetben" kell bizonyítania.
Habár a 4-es sorozat eddigi kiadásai már hónapok óta elérhetőek, az alapértelmezettként letölthető MySQL változat eddig a 3.2.x sorozat volt. A legújabb, 4.0.12-es változattól kezdve a 4.x változat a MySQL letöltések alapértelmezett lehetősége.

A MySQL fejlesztésében a következő nagy lépés a 4.1 változat lesz, amely beágyazott lekérdezéseket tartalmaz, az 5. sorozat pedig már olyan újdonságokat hoz majd, mint az eltárolt procedúrák, vagy a külső kulcsok integritási szabályai a MyISAM táblákban.
A legfrissebb MySQL változat a következő címről tölthető le mind forráskódként, mind a legelterjedtebb platformokra fordított binárisként: http://www.mysql.com/downloads/
A legfrissebb fejlesztői 4.1-es változat forráskódja is elérhető, a következő címen: http://www.mysql.com/downloads/mysql-4.1.html