ugrás a tartalomhoz

Táblázatok nélkül CSS-sel

Hojtsy Gábor · 2003. Már. 1. (Szo), 14.43
Egyre több oldal szerkesztői ébrednek rá a standardokat támogató böngészőkre fejlesztés előnyeire. Néhány a PHP-hez is kapcsolódó webhely módosította megjelenését CSS alapúra, minimális táblázatok használatával.

Érdemes körülnézni a http://www.sitepoint.com/ vagy a http://www.phpcomplete.com/

oldal forráskódjában. Mindkét oldal a (szinte) táblázatoktól mentes HTML kódját harangozta be nemrég, a CSS stílus szabvány komoly használatával.

Egy jó ideje igazi aranybánya a http://www.alistapart.com/ oldal, ahol Jeffrey Zeldman terjeszti az igét, hogy márpedig a táblázatos formázás ideje lejárt. Rengeteg érvet felsorakoztat, és a webhely oldalain, valamint saját honlapján is jó példával jár elöl.
 
1

Re: Táblázatok nélkül CSS-sel

Granc Róbert · 2003. Már. 2. (V), 00.32
Én is elkezdtem valami hasonlót pár honlapon már. A phpinfón egyelőre csak nagyon kezdetlegesen lehet ezt megcsinálni, a PostNuke blokk-kezeléséből kifolyólag, de várhatóan 1-2 hónapon belül mi is demonstráljuk majd a táblázat nélküli honlap előnyeit... :)))
Az én kedvencem ebben a témában egyébként a devedge.mozilla.org, ahol gyönyörűen érhetően, alaposan elmagyarázzák, mit és hogyan csináltak.

Robi
2

Re: Táblázatok nélkül CSS-sel

Hojtsy Gábor · 2003. Már. 2. (V), 18.04
Robi azt szerette volna írni, hogy http://devedge.netscape.com/, az a helyes cím. Valóban minden szép arrafelé. Különösen, ha nem ezt a rosszul sikerült új, hanem a régóta bevált "classic" designt választja a user a customize gomra előugró menüben. Ez tényleg egy olyan oldal, ami méltán állítható példának. :)
3

Re: Táblázatok nélkül CSS-sel

Hojtsy Gábor · 2003. Már. 2. (V), 18.06
A konkrét redesign cikk leírás linkje: http://devedge.netscape.com/viewsource/2003/devedge-redesign/