ugrás a tartalomhoz

Megjelent az Apache 2.0.44

Bártházi András · 2003. Jan. 22. (Sze), 11.45
[ServerWatch] Az Apache HTTP Szerver Projekt bejelentette 2.0.44-es verziót, a hetedik publikus Apache 2.0 kiadást. Ez a változat elsődlegesen a biztonsági- és hibajavításokra koncentrál, de egy további jelentős változás, hogy ezentúl igyekeznek a felhasználók számára a jövőbeli frissítéseket egyszerűbbé tenni.

A bejelentés külön hangsúlyt helyez a Windows verzióban talált három biztonsági hibára, melyek a szerver összeomlasztását, nem megengedett állományok elérését és tetszőleges kód futtatását tették lehetővé a támadók számára.

A biztonsági- és hibajavításokon felül a bejelentés szerint ezentúl nagyobb hangsúly lesz helyezve arra, hogy az alap Apache szerver újrafordításakor ne kelljen a modulokat és a konfigurációs állományokat is frissíteni. Ez a a verzió még igényli ezt.

Az új verzió letölthető a http://httpd.apache.org/download.cgi címről. A változások listája (visszamenőlegesen az első 2.0 kiadásig) elérhető a CHANGES_2.0 állományban, melyre egy link ugyanezen az oldalon megtalálható. A régebbi, továbbra is fejlesztett 1.3-as verzióval történő összehasonlítás a http://httpd.apache.org/docs-2.0/new_features_2_0.html címen található.