ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 94.

Granc Róbert · 2002. Júl. 16. (K), 17.13
A Zend szokásos heti hírlevelének 94. számából:

Kiegészítők függvényeinek elnevezése - egy rövid tipp a C alapú PHP kiegészítők reményteli fejlesztőinek: a függvények elnevezésének formátuma legyen modul_fuggvenynev vagy modul_fuggveny_nev. Ne használj nagybetűket az elnevezésben, mert a PHP abban az esetben nem fogja megfelelően regisztrálni a függvényt!

Zend 2 állapot, PHP 5.0 - Az elmúlt héten jónéhány kérdés felbukkant a listán a második Zend motor időzítésével kapcsolatban. Természetesen a fejlesztők - mint minden szoftver esetében - itt sem szívesen adnak meg egy biztos dátumot, de két alfa megjelenés után az általános nézőpont az, hogy valamikor a jövő év legelején készül majd el. Feltételezhetően ehhez kapcsolódva mutatkozik majd be az új PHP 5.0 is. Amint új információt kapunk, azonnal beszámolunk róla ezeken az oldalakon!

PHP találkozók - "PHP Meetup": Jay Blanchard hívta fel a figyelmet a php.meetup.com honlapra. Ez az oldal segít más PHP fejlesztőket találni lakóhelyed környékén, hogy összejöjjetek egy kis beszélgetésre a PHP-ről, egyebekről - nagyon jó módszer egy PHP felhasználói csoport (user group - PUG) elindítására, vagy a hasonló érdeklődésű személyek megismerkedésére.

Andi Gutmans szabadságon - ha valaki nem hallotta volna, ő is elszabadult kicsit a számítógéptől. Ha valaki az elmúlt héten írt neki és nem kapott választ, legyen türelmes, visszatérésekor is valószínűleg hatalmas mennyiségű levélen kell majd átdolgoznia magát. Jó pihenést, Andi!

Mac OS X tesztelőt kerestetnek - Amerikában - Marko Karppinen tette közzé a felhívást a PHP csoport nevében egy minőségügyi tesztelő keresésére, akinél az egyik elsődleges szempont, hogy könnyen és gyorsan tudjon Cupertinoba, Kaliforniába utazni, valamint hogy képes legyen PHP-t telepíteni és a tesztrendszert megfelelően futtatni. Marko szerint "az ideális jelölt gyakorlott Macintosh szoftvertermékek tesztelésében, akinek elsődleges jutalma a havi 3-4 látogatás az Apple saját laboratóriumaiban. Ezért ez egy tökéletes feladat egy olyan Apple független szoftverfejlesztőnek, aki szeretne a tesztlaborhoz hozzáférni".

Apple Fejlesztői Kapcsolat - Marko Karppinen számos Apple előnyt kínál a PHP fejlesztői közösség számára, közöttük hivatalosan támogatott eseményeket, árkedvezményeket és különleges Apple fejlesztői szoftvereket. Itt ellenőrizhető, hogy valaki megfelel-e a követelményeknek.

Ennyit mára a tudomány és technika újdonságaiból.