ugrás a tartalomhoz

PostNuke 0.71 előzetes

Granc Róbert · 2002. Feb. 19. (K), 12.28
Az elmúlt hétvégére igértem a PHPinfo frissítését a PostNuke 0.703-ra, de ez sajnos egyelőre elmaradt - elsősorban a dizájnok miatt, amelyeket egy kicsit át kell dolgozni, hogy megfelelően működjenek, valamint a magyarításokon is kell még csiszolni. Közben viszont a PostNuke honlapján megjelent egy hír, amely a 0.71 verzió újdonságait ecseteli - és mostantól számítva mintegy két hétre teszi a megjelenésének időpontját. Így lehet, hogy a frissítést már elhalasztom addig, viszont igyekszem majd a fordítást és a dizájnt helyrerakni addig...

Tehát a PostNuke 0.71 verzió újdonságai a következők lesznek:

Teljes ADODB kompatibilitás - már PostgreSQL és MSSQL adatbázison is működik!

Session - az egyik elsődleges szempont a felhasználók adatvédelme, amelyet a sessionok használatával a 0.71 sokkal biztonságosabban valósít meg.

Háromszintű biztonság - megszabható a felhasználók elérési jogainak lejárati ideje is.

Javított teljesítmény - a kód jelentős optimalizáláson ment keresztül a teljesítmény javításának érdekében.

Javított stabilitás - az új kód sokkal stabilabb, mint bármely másik Nuke változat.

Javított biztonság - új rendszer védi a felhasználók adatait, és a rendszer védett a leggyakoribb PHP-s és weblapok közötti támadások ellen.

Új alapértelmezett téma - a héten kezdődik a szavazás arról, melyik legyen a PostNuke alapértelmezett témája a telepítés után.

Új modulrendszer - lehetővé teszi a PostNuke következő verziói számára a visszamenőleges kompatibilitást. Ha valaki ragaszkodik egy modulhoz, amelyhez nincs frissítés, többé nem kell a régi PostNuke verziónál maradnia.

Modulfejlesztők kézikönyve - teljes kézikönyv az API (interfész) működéséről.

E_ALL megfelelőség - a PostNuke gond nélkül futtatható az E_ALL bekapcsolásával is. Azok az apró problémák, amleyek nem okoztak ugyan hibát, de lassították a működést, javításra kerültek.

Gyorsabb blokkok - számos optimalizálás.

A konfiguráció az adatbázis része - a konfigurációs beállítások egy adatbázistáblába kerültek, ezzel megkönnyítve és meggyorsítva a munkát ezekkel az adatokkal. A modulok a PostNuke kód bármilyen változtatása nélkül hozzáírhatnak a honlap beállításaihoz.

Dizájnbeállítás - egyszerűen beállítható, hogy a felhasználók megváltoztathatják-e maguknak a honlap dizájnját.

Dinamikus felhasználói adatok - a honlap adminisztrátora választhatja meg, hogy a felhasználók milyen adatait kéri tőlük.

Blokkok elrejtése - beállítható, hogy a felhasználók elrejthessék bármely blokkot, amelyet nem akarnak állandóan az oldalon látni.

XML-RPC integrálás - hatalmas lehetőségek, többek között lehetővé teszi például adatok (hírek, cikkek, felhasználói bázis) megosztását teljesen különálló honlapok között.

Osztályozás modul - önmagában nem tesz semmit, de bármely modul készítője felhasználhatja a tartalom (linkek, képek, letöltések, stb.) osztályozására saját kód fejlesztése nélkül.

Középső blokkok - a bal- és jobboldali blokkokkal egyenértékű beállítási lehetőségek.

A 0.71 tele lesz újdonságokkal, a kód jó részét újraírták a fejlesztők, szinte teljesen kész van az alkalmazás és a modulok különválasztása, így ez a verzió igen nagy lépést jelent az 1.0 felé vezető úton.

Az új funkciók mellett elsősorban a jelentősen javított biztonság, stabilitás és sebesség az, ami véleményem szerint kiemeli a PostNuke-ot nemcsak a Nuke verziók, hanem a tartalomkezelő rendszerek közül, és én mindenkinek csak ezt tudom ajánlani, ha CMS-re van szüksége...
 
1

Re: PostNuke 0.71 előzetes

Anonymous · 2002. Feb. 20. (Sze), 14.13
Érdeklődök hogy tervezitek-e a modulfejlesztők kézikönyvének lefordítását?

zsoló
2

Re: PostNuke 0.71 előzetes

Anonymous · 2002. Feb. 20. (Sze), 22.26
Lehetséges. Csak idő kérdése... :(