ugrás a tartalomhoz

PHP 4.1.0

Granc Róbert · 2001. Dec. 11. (K), 11.55
Hosszú fejlesztési folyamat eredményeként végre itt a PHP 4.1.0. Letöltés: http://hu.php.net/downloads.php.

A PHP 4.1.0 a következő kulcsfontosságú fejlesztéseket tartalmazza:  • Új, biztonságosabb beviteli felület (ld. egy új hírben később).

  • Jelentősen megnövelt teljesítmény.

  • Forradalmi teljesítménybeli és biztonsági fejlesztések Windows alatt. A többszálú szervermodulok (ISAPI, Apache, stb.) akár 30 százalékkal gyorsabbak terhelés alatt!). A PHP fejlesztői köszönetüket fejezik ki Brett Brewernek és csapatának a Microsoftnál, akik sokat segítettek a Windowsos PHP továbbfejlesztésében.

  • Verziótámogatás a kiegészítőknél. Jelenleg ez nem sokat használt funkció, de elkészült a háttér, amely lehetővé teszi különböző kiegészítők különböző verziószámainak támogatását. Negatív mellékhatás a régebbi PHP verziókhoz készült kiegészítők összeomlása szép tiszta hibaüzenet helyett. Mindenki ellenőrizze, hogy csak a PHP 4.1.0 kiegészítőit használja.

  • "Kulcsrakész" kimenetű tömörítés

  • Nagy halom hibajavítás és új funkció. Ez a PHP változat egy történelmi lépés, hiszen ez az első alkalom a történelemben, hogy a verziószám középső számjegye változott! :)

    E példa nélkül álló lépés két oka az új beviteli felület, valamint a modulok bináris inkompatibilitása az új verziókövetési támogatás miatt.A hivatalos bejelentés

Változások teljes listája

Az új beviteli (adatátadási) mechanizmust egy külön hírben fogjuk bemutatni azoknak, akik hadilábon állhatnak az angol nyelvvel.