ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 55.

Granc Róbert · 2001. Szep. 26. (Sze), 22.58
Az 55. Zend hírlevélből:

4.07/4.10 RC3 - a tennivalók listáján jelenleg a MCrypt, LDAP, szálbiztonság és a Win32, Unix és Mac platformok közötti jobb sztringkompatibilitás van. Az RC3 a jövő héten várható.

Új: testreszabható sorbarendezés - az új "zend_qsort.c" a jelenleg használt libc sort helyettesítésére szolgál, thread-biztos és szépen együttműködik minden, a Zend motort használó szoftverrel.

Többrészes feltöltés - a PHP a több, mint 30 "input" mezőt tartalmazó űrlapok küldésénél összeomlott, ez a hiba már javítva.

IPv6 és PHP - egy új patchcsel a gethostbyaddr IPv6 címek alapján is megtalálja a hostnevet.

Vírus a windowsos verzióban? - az elmúlt hetekben többen is arról számoltak be, hogy a windowsos PHP verziójuk vírusos volt. A vizsgálatok alaptalannak találták ezt. Ha valaki vírussal találkozik (leggyakrabban az mcrypt.dll-t tartják fertőzöttnek), az más forrásból származik, nem a PHP telepítéséből.

A rand() inicializálása (seeding) - újra felmerült a rand() függvény kérdése. A kérdés ezúttal az automatikus inicializálás volt. Jelenleg a srand() arumentumok nélkül történő hívása automatikusan inicializálja a függvényt. Megoldás lehet a rand() átalakítása, hogy ellenőrizze, megtörtént-e már az inicializálás, ha nem, akkor automatikusan végrehajtja. De ez a megoldás leghamarabb a 4.0.8 verzióban jelenhet majd meg.

msession - a msession kiegészítő hamarosan része lesz a CVS-nek. A msession "nagyteljesítményű, fürtökben használható session kezelő rendszer". A tesztek eredménye szerint eddig kiváló a teljesítménye.