ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 52.

Granc Róbert · 2001. Szep. 3. (H), 17.03
Épp most hullott be a postaládámba a Zend.com legújabb heti hírlevele. A leglényegesebb újdonságokat fordítanám csak le...

PEAR csatolás: Stig Bakken bejelentette a legújabb PEAR (a PEAR könyvtár PHP kiegészítőket és szkripteket gyűjt össze szabványos formába) kód csatolását a PHP fához. Kijelentette: "a PEAR gyűjtemény olyan gyorsan változik, a PHP egyes kiadásai között pedig annyi idő telik el, hogy kiemelkedően fontos, hogy a PHP-vel megjelentetett PEAR verzió a legfrissebb legyen".

PHP 4.0.7 RC 2: Zeev Suraski (bár konkrét időpontot nem említett), hamarosan megjelenteti a második RC, azaz Release Candidate - kibocsátásra váró - változatot, ezt minden valószínűség szerint már a "végleges" 4.0.7 követi majd.

véletlenszámgenerálás: a rand_* funkció alapértelmezésként a mt_rand_* algoritmusokat használja majd a PHP 4.0.7-től, jobb (véletlenebb :-) véletlenszámokat generálva.

Apache integrálás: Rasmus Lerdorf és Zeev Suraski fejlesztései nyomán a PHP várhatóan képes lesz az Apache dokumentumképzésének különböző szakaszaiban együttműködni az Apache modulokkal - ez igen érdekes lehetőségeket hoz majd magával. Emellett folyamatosan fejlesztik az Apache 2 kompatibilitást is.

Ennyit az e heti hírlevélből...