ugrás a tartalomhoz

Szeretnél saját blogot a Weblaboron?

Bártházi András · 2005. Jan. 14. (P), 07.00
igen
43% (185 szavazat)
nem
43% (184 szavazat)
nem tudom
14% (58 szavazat)
Összes szavazat: 427
 
1

2x szavaztam a nemre, az egyik torlendo.

kmm · 2005. Jan. 14. (P), 07.57
--
üdv: kmm...
2

Így jártál...

Bártházi András · 2005. Jan. 14. (P), 10.52
Hát, így jártál. Legközelebb figyelj oda. ;)

-boogie-
3

Nem, de...

T.G · 2005. Jan. 14. (P), 11.50
Én nem szeretnék magamnak, de ettől még szívesen elolvasnám mások szakmai blogjait, tehát ha az a jelenleg három igen szavazat valóban három különböző blogot jelent, akkor érdemes elgondolkozni a megvalósításon...
4

Nem

Anonymous · 2005. Jan. 14. (P), 15.30
Egyertelmuen nem,velemenyem szerint ha szakmai blog lenne,akkor a tartalmat ide kene csoportositani,hiszen itt akkor megtalalhato lenne minden,nem pedig x millio kulon oldalon.Szemelyes blogok szvsz nem illenek az oldal temajaba.

//Hegi
5

Személyes blog vs. szakmai blog vs. Weblabor

Bártházi András · 2005. Jan. 16. (V), 14.27
Nekem egy olyan elképzelésem van, hogy minden érdeklődőnek lenne egy személyes blogja. A közízlés (és értelmesség) határain belül erre azt ír, amit gondol. Ha szeretné, akkor személyes dolgokat, ha szeretné, akkor szakmai, de a Weblaborra nem illő dolgokat (pl. Delphi fejlesztés), ha szeretné, a Weblaborra illő dolgokat. Mindezeket lehet vegyesen, ahogy akarja - a saját blogja. Lehet, hogy az azért feltétel lenne, hogy a webfejlesztésben érdekelt legyen az illető, ha már a Weblaboron írja a blogját. S most jön a csavar: a Weblabor átvenné azokat a jelenlegi követelményeinknek is megfelelő híreket, melyek a témájához kapcsolódnak. A Weblaboron ezek ugyanúgy jelennének meg, mintha itteni hírek lennének, de át is vihetnének a Weblabor designjához illő személyes blogra. Ami biztos: a hozzászólások, javítások, stb. ugyanazon hírhez történnének (gyak. az adatbázisban ez egy darab hír lenne). Azt egyelőre nem tudom, hogy a Drupal ezt mennyire teszi megvalósíthatóvá, tehát egyelőre csak érdeklődünk az iránt: lenne-e (és mennyi) jelentkező, ha valami ilyesmit kitalálnánk.

Én például jelen pillanatban azt hiszem, hogy szívesen írnék (ha nem is sokat), más jellegű, nem a webfejlesztéshez tartozó hírről. Például most tuti beküldeném ezt: Photomatix, mert érdekel a digitális fotózás. Meg a Perl mondjuk. Van, akit a Linux érdekel jobban. Van, akit a Windows. S van, aki írna a Macről. Szóval ez egy megoldás lehetne arra, hogy ha van egy hírünk, mely szerintünk sokakat érdekelhet, közzétegyük...

Mi a véleményetek erről?

-boogie-
6

A Drupal képes :)

Hojtsy Gábor · 2005. Jan. 16. (V), 14.50
A Drupal képes arra, hogy felhasználói blogokat működtessen, azaz minden felhasználóhoz egy blog legyen kötve, melyről igen egyszerűen tudunk a Weblabor honlapra tenni tartalmat. Egyelőre az egyéb blog funkciók (blogroll, saját blokkok, saját blog megjelenés, stb) nem igazán vannak meg a Drupalban, de a szándék megvan rá.
7

Vegulis

Hegi · 2005. Jan. 16. (V), 23.33
Asszem kezdem erteni, hogy ez folytatasa lenne a tartalombekuldo versenynek. Az otlet jo, de akkor valami elegge testreszabhato rendszer kene, hogy ne kotodjon a szerverhez (A freebloghu-nal is asszem lehet olyat hogy masik szerveren van). Persze igy elveszik az hogy egy adatbazisban van.

//Hegi - http://blog.suxx.hu
9

Tartalombeküldő

Bártházi András · 2005. Jan. 17. (H), 09.20
Leírod, hogy miért gondoltad, hogy ez a tartalombeküldő verseny folytatása lenne? Én teljesen más kontextusban gondolkodok róla, mint a Weblabor tartalmának kiszélesítése.

A testreszabhatóság és más szerveren levő blog érdekes kérdés. HA lesz belőle valami, a testreszabhatóságot amennyire technikailag tudjuk, szerintem támogatni fogjuk, a más szerveren levőséget azért nem, mert akkor a megjegyzések és egyéb információk nem tudnak közösek lenni. Más szervereden levő saját híredet most is be tudod kötni egy blogmarkkal, bár persze ez nem teljesen ugyanaz, mint egy hír.

-boogie-
11

"folytatas"

Hegi · 2005. Jan. 17. (H), 15.38
Azert gondoltam, mert tulajdonkepp ez is es az is azt szolgalja hogy ide jojjenek a tartalmak.

Szoval jo otlet az egesz, en tamogatom, de az elso hozzaszolasomban is azt irtam, hogy a weblabort altalaban olyan emberek olvassak, akik ertenek hozza/van honlapjuk (ergo megtudnak csinalni egy blogot). Es ilyen szinten sztem te is eszrevetted hogy ezeknel a megoldasoknal azt erzi az ember a legtobb esetben hogy nem elegge az o igenyeinek megfelelo. A lenyeg hogy minnel testreszabhatobb legyen, hiszen az emberek igy fogjak igenybe venni. Sok sikert hozza :)

//Hegi - http://blog.suxx.hu
13

lustasag, idohiany

Jano · 2005. Jan. 17. (H), 23.45
Szerintem meg hiaba tudna az ide latogatok tobbsege osszedobni a sajat blogjat, lehet hogy akar kenyelmi okbol, akar azert mert nincs ra ideje ezt meg se teszi meg.
14

Na igen

Hegi · 2005. Jan. 18. (K), 20.48
Igen, de gondold meg, en azt mondom egy oldalt elkesziteni nem igenyel annyi munkat, mint azt fenntartani, tehat valoszinu azer nem irnak blogot, mert nincs idejuk bejegyzest irni, hiszen manapsag tele van a net freeblogokkal. De megegyszer hangsulyozom, alapjaban veve jonak tartom az otletet, csak itt bukhat el (remeljuk nem fog).

//Hegi - http://blog.suxx.hu
8

Nem lenne rossz...

T.G · 2005. Jan. 17. (H), 00.03
Ha nem nagy munka ennek a megvalósítása, akkor mindenképpen el kellene indítani ezt a projektet.

> át is vihetnének a Weblabor designjához illő személyes blogra
Szerintem nem kellen erőltetni ezt a design. :) Semmi baj nincs vele, de... :)
10

Munka

Bártházi András · 2005. Jan. 17. (H), 09.22
Valószínűleg nem kis munka (pontosabban inkább sok gondolkodás), de semmiképp sem lesz meg hipp-hopp. Majd szép lassan. Egyelőre látunk benne fantáziát... Ezt a designt nem szeretnénk erőltetni. ;)

-boogie-
12

szerintem

warchief · 2005. Jan. 17. (H), 18.56
szerintem nem rossz ötlet. ha a weblabornak van rá kapacitása, akkor hajrá. akinek nem tetszik, annak meg ne kegyen blogja.
15

az a gond hogy szavaztam a ne

connor · 2005. Feb. 3. (Cs), 00.16
az a gond hogy szavaztam a nemre de a hozzászólások elolvasása után elbizonytalanodtam.

végülis ha szakmai blog akkor mért, ne?
a szavazás kérdésén még lehetett volna picit alakítani kb ebbe az irányba:
"Szeretnél saját szakmai blogot a Weblaboron?"

a testreszabhatóságról meg annyit hogy ott a zengarden az jól prezentálja hogy egy adott tartalmat mennyire lehet testreszabni, ha megvan a lehetőség ;)
márpedig sztem a lehetőséget nem kéne megvonni. (ha meglehet oldani)

--
connor
16

Igen, nem, azellen nemvéd...

Anonymous · 2005. Feb. 4. (P), 15.59
Igen, nem, azellen nemvéd...