ugrás a tartalomhoz

Modern szabványok szerint fejlesztesz?

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 18. (Szo), 12.27
teljesen, táblázatokat se használok formázásra
19% (27 szavazat)
CSS-t használok, táblázatokkal
55% (78 szavazat)
nem, nincs időm ilyesmire
4% (6 szavazat)
nem, régebbi böngészőkre gondolok
6% (9 szavazat)
nem, grafikusan szerkesztek
7% (10 szavazat)
nem, régi alkalmazást tartok karban
1% (1 szavazat)
a validitás sem érdekel, lényeg, hogy működjön
7% (10 szavazat)
Összes szavazat: 141
 
1

Re: Modern szabványok szerint fejlesztesz?

sajt · 2003. Okt. 27. (H), 09.45
Errol a tablazatok nelkuli dologrol hol lehet olvasni valamit?
2

Re: Modern szabványok szerint fejlesztesz?

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 27. (H), 14.28
Valmit nálunk is lehet olvasni (weblabor.hu :). Konkrét alapos leírásól csak könyv formájában tudok és azt is "csak" angolul. Egyébként javaslom jó barátunkat a Google-t, mondjuk tableless web sites keresőszóval.
3

Re: Modern szabványok szerint fejlesztesz?

Anonymous · 2003. Okt. 28. (K), 11.56
A kérdőívbe kellene tenni meg egy választásí lehetőseget, esetleg tobbet. A mostani felvetes azt sugallja, h. aki "grafikusan" szerkeszt, az nem hasznalhat valid html-t, css-t. Ergo, nem trendi.

Pegid a 2-nek semmi koze egymashoz! A dreamweaver-rel igen is lehet szerkeszteni korszeru kodot, sallangok nelkul, es akar csak css-el formazottan is.

A css hasznalat/nem hasznalat nem a html szerkeszto program fuggvenye! Vagy igen? Mert akkor nagyon "le vagyok maradva", mert vi nelkul tudok "grafikus" szerkesztoben korszeru kodot irni... hahaha

Raadasul a css, annak ellenere h. sok mindenre jo, nagyon sok helyen nem hasznalhato. Sok helyen nem lehet kivaltani fele a tablazatokat. Raadasul nem bongeszo fuggetlen, ugyanugy taknyolni kell, h. a korszeru bongeszokkel uu. nezzen ki egy lap (box-model-hack es a tobbiek).

Ofkorsz, az esetek 99.9%.ban megint a mafla MS a hunyo, de ez megint mas lapra tartozik...
4

Re: Modern szabványok szerint fejlesztesz?

Anonymous · 2003. Okt. 29. (Sze), 12.51
Ha te grafikusan szerkesztesz, de attól szabványokat használsz, akkor rád nem vonatkozik, hogy azért nem használsz szabványokat, mert grafikusan szerkesztesz... Ahogy én látom, nem írták bele a srácok, hogy "igen szabányokkal fejlesztek, de NEM grafikusan" :) Vannak nem szabványszerű dolgokat erőltető grafikus editorok (csak például a FrontPage :).
5

Re: Modern szabványok szerint fejlesztesz?

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 30. (Cs), 19.40
Nagyon jó meglátás... Arra próbáltunk meg fókuszálni, hogy miért nem használnak szabványokat egyes olvasóink, és nem arra, hogy hogyan használják azokat más olvasók.
6

Re: Modern szabványok szerint fejlesztesz?

Anonymous · 2003. Okt. 31. (P), 13.29
Modern szabványok szerint fejlesztesz?
nem, grafikusan szerkesztek.

Szamomra ez annyit tesz, mint ami itt fenn a kerdes, es ra a valasz. Nem szerkesztek szabvanyosan.

Erthetobb lenne a "Nem, de grafikusan szerkesztek" valasz. Akkor el tudom fogadni az allaspontotokat. De igy, pont az ellenkezojet jeleni, mint amit kerdezni akartok... IMHO.
7

Re: Modern szabványok szerint fejlesztesz?

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 31. (P), 15.50
A "nem, de grafikusan szerkesztek" verzió teljesen mást jelent. Minket az érdekel, hogy miért nem használnak szabványt az emberek, és ha ez amiatt van, mert grafikus szerkesztőt használnak, ami ezeket nem támogatja, akkor kell arra szavazni. A "nem, de grafikusan szerkesztek"-hez hasonlóan a konkrét kérdésről kábé ugyanannyi infót adna a "nem, de angol billentyűzetem van" opció. A válaszban nem ellentétben áll a nem és a grafikus szerkesztő, sokkal közelebbi közük van egymáshoz. Ok-okozati összefüggésben vannak, tehát a "de" szó használata egyáltalán nem ide való. Itt a "mert" szó van kihagyva jól minden lehetőségből, hiszen teljesen feleslegesenek tűnt, mivel a lehetőségek éppen azért vannak, mivel a "mert"-re vagyunk kiváncsiak.
8

Re: Modern szabványok szerint fejlesztesz?

Anonymous · 2003. Nov. 13. (Cs), 07.52
Megpróbáltam átállni "modern" szemléletű html kódolásra, de nem ment. Nem tudtam elérni, hogy mozillán és ie-n ugyanúgy nézzen ki a stuff, amíg ki nem tettem a doctype-ot.

Egyelőre nem tartom érettnek ezt a dolgot.
9

Re: Modern szabványok szerint fejlesztesz?

Anonymous · 2003. Nov. 13. (Cs), 07.56
Az a szánalmas, hogy ez az oldal sem megy rendesen Mozilla alatt.