ugrás a tartalomhoz

Cikkfeltöltő rendszer kialakítása, vagy választása

Anonymous · 2005. Szep. 8. (Cs), 16.24
Sziasztok!
(elszállt az előző posztom, kicsit rendezetlen leszek :) )

Egy olyan site-ot kreálnék egyik haveromnak, amelyre cikkeket tölthet fel. Az új cikk megjelenne rögtön, neki csak egy UPLOAD gombot kéne nyomni, hogy fölkerüljön.

Viszont a tartalom mindenképpen rich text+képek lenne, vagyis az alap elképzelésem, hogy SQL-ben tárolódjanak a cikkek, bukik. (Illetve nem szeretném, ha a feltöltés helyett egy olyan űrlapra kéne becopy-pastéznia a cikket, amiben még egy rakás tag-et is állítania kell.)

Kérdésem tehát, hogy megoldható-e, hogy ne iszonyat-béna-módon cikk1.html, cikk2.html...cikkn.html fájlokból álljanak az irományok, amiket teszem azt dátum alapján kipakolok, létezik-e valami elegáns, egyszerű megoldás, esetleg komplett template site, ami ilyet tud, és lehet böngészni, hogy mit hogyan valósítottak meg.

(pl. az sg.hu-n, vagy akár index.hu ha megnézitek a cikkeket...)

köszi előre is,
byez
sajoati

ha van vkinek vmi hasonló forrása, azt is szívesen venném, a nicknevem_kukac_freemail.hu címre.
 
1

Gyakorlatilag bármilyen CMS

Török Gábor · 2005. Szep. 8. (Cs), 16.47
Neked egy CMS-re lesz szükséged, amilyen például a Drupal (a Weblabor is ezen fut), de egy szerényebb tudású blogmotor pl. WordPress is megfelelő. Mindegyik relációs adatbázis alapú, mindkettőhöz bőséges információ található a neten, magyarul is. A "tag-mentes", felhasználóbarát bevitelt különböző bővítményekkel (pl. HTMLArea) biztosíthatod. Nagyon sok rokon téma található itt a Weblabor fórumában is, használd a keresőt bátran.
2

Megvan

Anonymous · 2005. Szep. 8. (Cs), 17.32
köszönöm! találtam hasonló témákat, csak így egyszerűbb volt :) igazából 10 oldalt olvastam végig, de éreztem, hogy a válasz nem bonyi, csak a kérdésfeltevésem volt az :)) thx még1x!