ugrás a tartalomhoz

POST es Header

montressor · 2005. Már. 22. (K), 15.54
Hali!

Van egy franko kis php-m, amiben mindenfele ugyes kis dolog van:) Bovebben: a felhasznalo a formon mindenfele felteteleket tud krealni, amibol vegulis egy sql lekerdezes feltetele lesz. A form onmagat hivja meg igy:

<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">

A form elejen ellenorzes meg minden. Hogy kuldom tovabb a post adatokat a kovetkezo (sql lekerdezest osszeallito) lapra?
Header("Location:http://query.php");
Igy nincsenek $_POST adataim. Hogy kell moge bigyeszteni?

Masik kerdesem, mennyire szoktak darabolni a php-oldalakat? Gondolom leginkabb a meret miatt fontos...Mert ugye az sql-es lekerdezest, meg mindent bele lehet preselni 1 fileba...
koszi
 
1

POST es Header

montressor · 2005. Már. 22. (K), 16.09
Bar ha jobban meggondolom, celszeru lenne az elso phpbol csinalni az sql lekerdezest, ha mar ott lettek leellenorizve a valtozok... Vagy azt nyugodtan postolhatom? Az az erzesem nem....
2

Session?

Poetro · 2005. Már. 22. (K), 16.56
Igen, mindenképpen érdemes már azon az oldalon feldolgozni az adatokat, ahol leellenőrzöd, ugyanis kevesebb adatot kell továbbítani, vagy csak magát az SQL stringet továbbítod a következő megjelenítő oldalra mondjuk SESSION-ben. Ez biztonságos, meg egyszerű és nagyszerű.
Másik megoldás lehet, hogy a form az adatokat egyből a megjelenítő php-nak küldi, aki ellenőríz, adatbázist lekérdez, és meg is jeleníti az eredményt. Ha hibásak az adatok, akkor meg egy header Location-nel visszadobod a beviteli oldalra.
--------
Poetro
3

Session?

montressor · 2005. Már. 22. (K), 17.06
Ertem koszonom.
Amugy postolni, mennyi adatot erdemes/lehet?
4

POST mennyiség

Poetro · 2005. Már. 31. (Cs), 18.39
POST-al annyi adatot küldhetsz, amennyit a szerver fogadni tud (vagy enged).
A weboldalakon történő fájlfeltöltés is POSTabn valósul meg, szerintem ez elég a kiinduláshoz.
--------
Poetro