ugrás a tartalomhoz

PHP Apache nélkül WinXP SP2 alá

Poetro · 2004. Dec. 7. (K), 11.45
Sziasztok!

Lenne egy elég érdekes problémám. Készítünk egy multimédiás CDt de szükségünk lenne hozzá adatbázisra is. Ezt a PHP5be "integrált" SQLite csomag segítségével érjük el, elvégre elég gyors, és a mi igényeinknek teljesen megfelel (sima selectek, és update, insert kell nekünk csak), ráadásul az adatbázis se túl nagy, legfeljebb 10 Mb. WinXP SP2 alatt azonban vannak problémák a lokális Apache telepítéssel, mert engedélyezni kell neki a 80-as portot, amit ugye az SP2 alapból nem akar, viszont a felhasználót nem akarjuk elbizonytalnítani, hogy vmi nagy mágia történik a háttérben, és esetleg spam-ek és spy programok hada özönli majd el a gépet, főleg mivel a program nem magyarorszégra, hanem a tengeren túlra készül.
Szóval olyan megoldás kellene amivel HTTP szabvánnyal lehetne lokálisan php-t futtatni, legjobb, ha akár böngészőbe integrált megoldás lenne. Mintha lenne a Mozillának vmi hasonlója? Az lenne a lényeg, hogy elrejtsük a felhaszáló elől, hogy miben is fut a program (alapjában véve Flash a drága, ebből adódnak a nehézségek), viszont érje el az adatbázist. A kód PHPben már készen van, ezért nem lenne szerencsés átrakni másmilyen platformra.

--------
Poetro
 
1

bináris PHP

bbalint · 2004. Dec. 7. (K), 15.28
... vagy micsoda; volt-van itt szó ilyesmiről, illetve amit említettél mozillás dolog, az MozPHP névre halgat és.

valamelyik csak jó...

bbalint
2

XP SP2 alatti db

Sulla · 2004. Dec. 9. (Cs), 11.43
Üdv!

Alapvetően nem értem minek használtok php-t, ha olyan programot akartok rajta futtatni ami nem megy ki a netre, ráadásul emellé egy adatbéből akarjátok behúzni az adatokat. Én vagy úgy oldanám meg, hogy kihelyezni valahová egy servert, de simán Apache-al is megy lokálisan, legalábbis nekem megy-ment. Vagy Delphibe, hozzáveszel egy Interbase akárhánypontX-es adatbé változatot és ez a probléma egy pillanat alatt megoldódik, esetleg MSSQL-ba, amit szintén támogat ez a gagyi XP SP2. Aztán ne mondd nekem, hogy az SQLite meg az MSSQL különböző, mert csak maximum szintaktikailag van/lehet egy pici eltérés. Nálam ez egyetlen szkriptben valósul meg, egy Define MSSQL, Define MySQL és Define PostgreSQL alatt. Mindennek egyetlen hátránya, hogy a felhasználónak kell lennie egy - ha jóltom - MS Access-nak.

Sulla