ugrás a tartalomhoz

Eclipse & Quantum DB

PiG · 2004. Okt. 5. (K), 20.58
Kérdésem:
Az Eclipset feltelepítve elméletileg lehetőség lenne a Quantum DB Perspective segítségével MySql adatbázis kezelésére/böngészésre. Gyakorlatban mit kellene tennem, hogy ez működjön is, mert persze nem megy
P][G
 
1

Mire gondolsz?

Bártházi András · 2004. Okt. 5. (K), 21.46
Elsőként le kellene töltened, és feltelepítened a Quantum DB-t. Ahogy nézem a letöltéseknél figyelni kell arra, hogy ha 3.0-s Eclipsed van, akkor ahhoz töltsed le.

Konkrétan mivel van problémád?

-boogie-
2

konkrétan azzal, hogy: a pe

PiG · 2004. Okt. 6. (Sze), 00.13
konkrétan azzal, hogy:
a perspectiveben fel tudnék venni bookmarknak adatbázist, mert kérdezget, hostot, felhasználó, meg jelszót is. Aztán mikor próbálnék Connect-elni, akkor [Microsoft][ODBC illesztoprogram-kezelo] Az adatforrás neve nem találhato, és egyetlen alapérteelmezett illesztőprogram sincs megadva. SQL state IM002 Error Code: 0 ablakot kapom, amit csak OK-zni tudok. Szóval mit csináljak?
P][G
3

Eclipse & Quantum DB

Nagy Péter · 2004. Okt. 7. (Cs), 11.21
Le kell töltened egy JDBC illesztőt, hogy a QuantumDB kapcsolódni tudjon. Ha letöltötted , tömörítsd ki egy könyvtárba, majd a QuantumDB-ben hozz létre egy új kapcsolat Bookmarkot. Az ekkor felbukkanó felületen (JDBC driver) az Add Driver... -re kattintva add meg az előbb kitömörített csomagban lévő .jar file-t. A többi már értelem szerű lesz.
4

Ja, közben már megcsináltam...

PiG · 2004. Okt. 7. (Cs), 15.15
Közben én is rájöttem, aztán letöltöttem a mysql oldaláról az illesztőt és most már látom is az adatbázist. Már csak az a kérdésem, mit tegyek, hogy az egyes rekordokban az adatok megjelenítésekor az ü és ö betűk helyett ne téglalapokat lássak csak. phpmydminnal, és magában az "éles" webes alkalmazásban helyesen jelennek meg ezek a betűk is, de itt nem. Szal, lehet vmit tenni?
P][G
5

Re: ü és ö

T.G · 2004. Okt. 10. (V), 23.33
Mivel egy másik fórumon kiakadtál, hogy miért nem segít neked senki, ezért úgy döntöttem, hogy én is kiakadok, hogy miért nem segít neked senki:
 • Közben én is rájöttem... - nincs annál rosszabb, ha valaki feltesz egy kérdést, majd rájön, hogy egyszerűbb a válasz, mint elsőre gondolná, de mégsem írja le, hogy bocs itt a megoldás. Majd miután válaszoltak, akkor írja le, hogy ezt én is tudom...
 • adatok megjelenítésekor... - milyen adatok?, mikor, hol, milyen körülmények között? Csak azt nem írtad le, ami lényeges információ. Milyen kódolással vannak az adatbázisban az adatok, és milyen kódolással jeleníti meg a program az adatokat?
 • ü és ö betűk - Biztos, hogy az ö és ü-vel volt gond? És nem az ő és ű-vel. Mert ez sem mindegy.
6

ü és ö

PiG · 2004. Okt. 11. (H), 00.58
 • Közben én is rájöttem:
  Nos szoktam olvasni a fórumot, meg próbáltam ügyködni az Eclipse-ben is. Még egyszer átnéztem mindent, és akkor jöttem rá, hogy mi hiányzik. Bocsi, hogy nem az első dolgom volt ide írni... Bár ebben a válaszban utaltam a megoldásra is (a mysql oldaláról letöltöttem.. stb.). Egyébként az XML fórumban is tanúja lehetsz más irányú kísérleteimnek, sőt az egyes lépéseknek is. Szerintem még azok is tanulságosak lehetnek, amelyek esetleg sikertelenek voltak...
 • Adatok megjelenítésekor:
  Milyen adatok? Milyen körülmények között? Szerinted? Az adatbázis tábláiban levő adatok. Kora/késő esti órákban, röviddel vacsora előtt, de uzsonna után; odakint enyhe észak-keleti szél fújdogált - asszem. latin1 kódolással vannak mysql-ben (lehetne persze más is, de azt a szolgáltató szerver nem támogatja). Pont abból adódik a problémám, hogy az Eclipse Quantum DB valószínű más kódolással jeleníti meg őket. Ha tudnám, hogy milyennel, vagy hol kell átállítani, akkor nem is írtam volna ide.
 • Biztos, hogy ö és ü:
  Biztos, különben ő-t és ű-t írtam volna, mert nem mindegy.

Ha még vmilyen információra szükséged lenne a válaszhoz, írj!
P][G