ugrás a tartalomhoz

File feltöltő progress bar-al

madex · 2008. Júl. 16. (Sze), 10.54
Sziasztok!
Régóta keresek olyan php-s file feltöltőt, amiben van egy progress bar, ami kiírja hogy hány százaléknál tart a feltöltés, mennyi idelye tölt fel, és még mennyi van hátra..

Találkoztam sok ilyennel, de azok cgi nyelven voltak megírva, és nekem az nem jó..

Ajaxos lenne a jó, flash ne legyen benne.

Tud valaki ilyet ?

Köszi!
 
1

Nincs igazán használható megoldás

virág · 2008. Júl. 16. (Sze), 11.14
Szia,

ezt ajánlom: http://www.swfupload.org/

ezt használja több nagy portál is, igaz, hogy Flash, de nagyon jól van megírva és már kinőtte a gyerekbeteségeit. Én több helyen is úgy használtam, hogy felajánlod a felhasználók felé ezt a fajta csilli-villi, multiselect, multiupload feltöltést és a klasszikus, old-school félét is, amelyiket szeretné azt használja. Ajaxos megoldást ami igazán jó nem fogsz találni erre, CGI-s megoldás van, de szerintem az sem teljesen jó, vagy választhatod még a Google féle megoldást ami egy Iframe. Egyébként ez a téma már kismilliószor volt itt a Weblaboron, keress rá a keresőben :) Sok sikert!
2

Csak CGI

sajt · 2008. Júl. 16. (Sze), 12.51
Ezt úgy lehet megoldani, hogy szerver-oldalon van egy script, ami megnézi, hogy a file éppen milyen méretnél tart, ezt összehasonlítja a file valódi méretével. Ezt a scriptet kell hivogatni ajax-on keresztul és kirajzolni a progressbar-t.

De, ha ott tartasz, hogy valami CGI nyelven van megírva, akkor elég sokat el fogsz vele molyolni.
3

AJAX

janoszen · 2008. Júl. 16. (Sze), 13.28
Ha elég progressbar nélkül is AJAXosan, akkor postold el egy iframebe. Kicsit játszani kell vele de legalább működik. Ja és utána tüntesd el az iframet, különben a back gomb vicces dolgokat fog művelni.