ugrás a tartalomhoz

Szematikus web ma

vbence · 2008. Május. 29. (Cs), 12.25
A minap egy kedves cimborám megkért, keressek neki olyan laptopot, ami képes az Mac OS X futtatására. A legjobb módszer, amit kitaláltam, hogy egyik ablakba betöltöm az egyik kompatibilitási listát a Wikiről:
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.1/Portables

A másik ablakba pedig egy laptop üzlet weboldalát, majd CTRL-F kombinációval megpróbáltam keresni az egyes termékekre. Mondanom sem kell, ilyen munkákra szoktunk betanítani majmokat. Mivel nem volt jobb dolgom majomkodás közben elgondolkodtam, ha a wiki készítői adnának rá, és a webshop készítői is adnának rá, hogy használják a szemantikus webhez ma lézető legjobb eszközöket, találnék-e olyan programot, amivel viszonylag egyszerűen tudnék metszetet készíteni a két weboldalon található hordozató gépekből?

Amennyire én tudom (asszem az RDF szerint), először is kell egy közös szótár a két weblapnak. Létezik-e olyan szótár, amiben gyűjtik a kijövő ketyeréket (jelen esetben laptopokat). Ha igen, van-e olyan program, ami ezeket olyan módon kezeli, hogy képes metszetet csinálni két ilyen listából?

Itt igazán a technológia mai állása érdekelne, nem pedig olyan módszer, hogy tudok egyszerűen két oldalt összenézni :)

B
 
1

off

Hodicska Gergely · 2008. Május. 29. (Cs), 14.20
Mivel nem volt jobb dolgom majomkodás közben
Írhattál volna nekem egy mailt. ;)


Üdv,
Felhő