ugrás a tartalomhoz

Statisztika script

dc-hungary · 2008. Május. 10. (Szo), 21.44
Üdv
olyan scriptle lenne szükségem ami vagy mysql adatbázist használ vagy txt.. és a következőket tudja:

számolja, és kiírja a mai látogatókat, a tegnapi látogatókat és a heti látogatókat.

köszi!
 
1

Nem nehéz ...

Max Logan · 2008. Május. 10. (Szo), 23.29
... megírni. Max 0,5-1 óra, de akkor adatbázisban vannak az adatok és készül hozzá egy statisztika oldal is, ami részletesebb összefüggéseket is mutat, mint amit fentebb vázoltál (oprendszer, böngésző, felbontás, stb.). Ebben egyetlen dolog a "nehézség", hogy mennyi idő után tekintesz valakit új és nem visszatérő látogatónak.

Egyébként ha nem publikusba kellenek az adatok, akkor általában a tárhelyeken megtalálható az Awstats, ami jóval bővebb infót ad, mint amit írál. Vagy másik (és javasolt) alternatíva a Google Analytics, ami még részletesebb statisztikát készít.
2

vagy

solkprog · 2008. Május. 11. (V), 08.42
Kereshet kész megoldást is amit csak be kell építeni a weboldalba. Néz körül pl. a PHP-Script weboldalon ilyen után kutakodva.
De valóban ott a Google Analytics is az (is) nagyon jó.
3

mihez kell?

Szekeres Gergő · 2008. Május. 11. (V), 12.49
ha téged érdekel akkor a már említett google analytics nyerő választás. ez tényleg részletes. ha csak ugy informálnád a látogatókat, akkor van a websas is, ez szintén ingyenes. érdemesebb ezeket használni, mint újat írni, egyrészt mert összehasonlíthatatlanul gyorsabb beüzemelni, másrészről bizonyítottan jól működnek.