ugrás a tartalomhoz

SWF PHP-ból libswf nélkül

gphilip · 2008. Feb. 4. (H), 13.52
Hali!

Remélem tudtok segíteni, olyan kiterjesztést keresek a PHP-hoz, ami lehetőség szerint ingyenes és ugyanarra szolgál, mint a libswf - SWF fájlok generálására PHP-ból.

Hogy miért nem jó akkor a libswf? mert a szolgáltatóm nem telepít a szerverére béta állípotó szoftvert aszongya nekem.

Köszi!
 
1

Feladat?

vbence · 2008. Feb. 4. (H), 14.15
Mit kéne megcsinálni? Pontosan mihez használnád ezta funkcionalitást?
2

Hogy mire kellene...:

gphilip · 2008. Feb. 4. (H), 15.39
Pontosabban egy speciális grafikont szeretnék kirajzoltatni. Ennek meg kellene valósítania bizonyos felhasználói aktivitást biztosító funkciókat - úgy mint emelek törlése, hozzáadása, módosítása - illetve egy speciális formátumban kellene megjelennie, mert nem szokványos rafikonról van szó.

Éppen ezért a szabadon hozzáférhető, kimodnottan grafikonrajzoló kiterjesztések sajnos nem megfelelőek. Egy teljes funkcionalitású (de legalábbis a libswf szintjén álló), de nem béta release-re lenne szükségem.

A sors fintora, hogy a feladatra tökéletesen alkalmas lenne az SVG formátum mint olyan, sőt, szívem szerint ezt használnám mert nagyon szeretem, de ennek támogatottsága az SWF mozik 98%-ához képest kb 8%... :-/

És persze nem várhatom el a felhasználóktól, hogy telepítsenek egy SVG playert az oldal használatához. Szóval meg vagyok lőve.

Persze állati dühítő, hogy a böngészőkben nincs natív SVG támogatás...
3

Legjobb tudásom szerint...

vbence · 2008. Feb. 4. (H), 16.50
az IE támogatja az svg-t úgyhogy nem is olyan kicsi már az a százalék. A szabványt támogató böngészőkben meg van canvas. Létezik az IE-re emulációz réteg, ami svg alapokon támogatja a canvas szabványt (vagyis gondolom a nagyrészét), így nem kell kétszer megírnod a cuccot.

Mindezek ellenére a helyes megoldás a te esetedben, hogy írsz egy SWF-et, flashben ahogy kell, és az adatokat a szerverről XML formában vagy akár JSON-ban kéred le. Nem lehet gond, az ActionScript szintén az ECMAScript szabványra épül, ha értesz a JShez (mindenki ért, max még nem tud róla), akkor nem nagy cucc ott összerakni azt, amit amúgy a PHP csinálna.
4

A tipp remek...

gphilip · 2008. Feb. 4. (H), 17.11
...gondoltam is rá... csak annyira rühellem az AS-t :(
mindenesetre jó tapasztalatszerzés lesz :)

köszi szépen!

(megyjegyzem én nem tudok róla, hogy az IE támogatná az SVG-t :-/)
5

Igazából...

vbence · 2008. Feb. 4. (H), 17.48
én is csak hallásból tudom :)