ugrás a tartalomhoz

"header already sent" üzenetet kapok

Gully Foyle · 2007. Dec. 20. (Cs), 14.35
Sziasztok!

A Zend Optimizer telepítése után „header already sent” üzeneteket kapok. Az ob_flush sem oldja meg a problémát. Valamilyen megoldás biztosan van, mert 2 WAMP is van a gépemen (külön partíción), és a legújabb verzióval nincs ilyen probléma. Kb. 10 perc lenne az újat feltenni – szóval, itt és most nem élet-halál kérdés – viszont éles környezetben már nem úgy lesz, hogy csak feldobok egy WAMP-ot, ezért is érdekelne a megoldás.
 
1

bom

gex · 2007. Dec. 20. (Cs), 14.46
elképzelhető, hogy neked is a BOM karakterek zavarnak be.
2

Köszönöm!

Gully Foyle · 2007. Dec. 20. (Cs), 15.05
Valóban a BOM karakterek okozták a gondot. A notepad++ tud konvertálni BOM nélküli UTF-8-ra. Ide-oda konvertálás nélkül, hogyan lehet egyszerűen csak problémás karaktereket eltávolítani? Ugyanis ezek alap esetben nem látszanak az általam használt szerkesztőkben.

Ami még lényegesebb, hogyan kezelik le bizonyos szerverek a módosítatlan UTF-8 file-okat hibaüzenet nélkül? Elsősorban ez érdekelne, ezért is tettem fel az alapkérdést.
3

hibaüzenetek

gex · 2007. Dec. 20. (Cs), 15.23
az első kérdésed nem értem.

a másodikra meg egyszerű a válasz, le vannak tiltva a hibaüzenetek. éles szerveren ez egyébként is ajánlott. nézd meg a logokat, valószínűsíthetően ott megtalálod ugyanezeket a hibaüzeneteket.
4

ismét kösz

Gully Foyle · 2007. Dec. 20. (Cs), 15.46
Az első kérdésemet átfogalmazom: továbbra is szeretném az Editplus-t használni, mert megszoktam és eddig bevált. A BOM karakterek eltávolításának mi a legegyszerűbb módja? A Notepad++-os átkonvertálásnál gyakorlatilag az összes ékezetes karakter eltűnt... Míg az Editplus-os UTF-8-nál megmaradt csak éppen BOM karakterekkel. Persze, ha nincs más módszer, akkor áttérek másik szerkesztőre, mert egy néhány ezer soros kódban nem biztos, hogy szívesen írnám be újra az összes ékezetes karaktert.

A második kérdés ezekszerint tényleg ennyire egyszerű.

Ezután már csak óvatosan teszek fel kérdéseket, mielőtt teljesen hülyének néznél. Persze lehet, hogy ezzel már elkéstem... :)
5

notepad++ konvertálás

gex · 2007. Dec. 20. (Cs), 16.39
én úgy szoktam notepad++-ban, hogy (win alatt) ctrl-a, shift-del, átpipálás utf8 bom nélkülre, shift-insert, azaz kijelöl, kivág, karakterkódolás átállít, beilleszt. tökéletesen visszarakja az ékezetes karaktereket, természetesen az aktuális karakterkódolás szerint. ennél jobbat én sem tudok, ez viszont annyira jó, hogy ha pl csv-t kell konvertálni (most fut egy párhuzamos szál), akkor nem tökörészek iconv-val, hanem megoldom notepad++-ban, persze 10+ csv-nél inkább tökölnék. :)

szerk: ja editplus-t is kérdeztél, nem használom, szóval nem tudom.
6

tökörészés?

zila · 2007. Dec. 20. (Cs), 17.35
iconv -f fromencoding -t toencoding file >átkódolt.file

Szerintem mire te kinyitod, kijelölöd, átállítod beilleszted elmented az picit tovább tart mint az iconv... ja és mit csinálsz ha a csv nem 2K hanem 2G?
7

fromencoding

gex · 2007. Dec. 20. (Cs), 17.59
igen, ha tudom a csv fájl kódolását, akkor könnyű, de ha csak úgy küldenek egy akármiből kinyert csv-t, akkor én nem állok neki megfejteni, hogy miben van. de ha megmondod, hogy mivel tudom minden kétséget kizáróan megkapni egy fájl kódolását, akkor hajlok én a szép szóra. ;)
8

Természetesen :)

zila · 2007. Dec. 20. (Cs), 18.29
1. file kaptam.csv (ez nem mindig/mindenhol tudja megmondani a kódolást)
2. enca kaptam.csv (na ez megmondja jól, aptitude install enca, port install enca)

üdv,
Zila

Ui: windows-on nem tudom mik a lehetőségek, én ha tehetem operációs rendszert teszek a gépeimre :)
11

köszi

gex · 2007. Dec. 21. (P), 18.13
ez az enca jónak néz ki, köszönöm az ötletet!

re: ui: :D
9

BOM

Ronyn · 2007. Dec. 21. (P), 13.17
Notepad++-nál ha utf-8 a kiindulás,elég átváltani ANSI kodolásra,aztán utf-8 bom nélkul-re,és igy elmenteni,nem szukséges semmi copy-paste modszer...
Bármilyen megoldás jo,amivel el lehet távolitani az elsö 3 (EF BB BF) karaktert(átváltva ANSI-ra ezek látszanak is.),igy marad a bom nélkuli utf-8.
Az viszont érdekes hogy nekem nem jelez (most) hibát,nemhogy a bom-ra,de egy direkt beirt stringre sem a fejléc elött(header,setcookie),pedig tényleg kellene,és rendben kimegy a string is,és a fejlécek is...??
Nincs pufferelés(ob_start).
10

"összes ékezetes karakter eltűnt"

gex · 2007. Dec. 21. (P), 18.12
igen, ha utf8 a kiindulás akkor nem kell semmi különöset tenni, csak átállítani. ő viszont azt írta, hogy eltűntek az ékezetek, ezért feltételeztem hogy nem utf8-ból indult ki. ;)
12

valóban nem utf8 volt az alap

Gully Foyle · 2007. Dec. 21. (P), 20.47
Tanulságos volt végigolvasni a különböző megoldásokat, sok információval lettem gazdagabb.