ugrás a tartalomhoz

több kép feltöltése egyszerre

juhasztibi · 2007. Nov. 14. (Sze), 01.03
Sziasztok,

érdeklődni szeretnék, hogy van-e valami jól bevált ötletetek arra, hogy több képet, hogy lehetne feltölteni egyszerre webfelületről. Nekem olyan elképzelésem van, hogy esetleg megadom a feltöltendő fájlok helyét és a script az összes mappában tárolt képek feltölti a kiválasztott galériába. Vagy tudtok valami praktikusabb dolgot erre?

T.
 
1

Szerintem

cSuwwi · 2007. Nov. 14. (Sze), 08.38
Kétféle megoldás elterjedt a többes képfeltöltésre.

Vagy a legtöbb helyen lévő több file mezőt tartalmazó megoldás (pl. kepfeltoltes.hu), ahol egyesével kiválogatja az user, hogy mit szeretne feltölteni, szerveroldalon meg a feltöltési tömbből kiszeded, feldolgozod.

Vagy ami szerintem felhasználóközelibb, flash és javascript kombó (itt lehet használni a filekiválasztó ablakban az ismert shift+click, ctrl+click kombinációkat, így elég egy mező is), szebb és jobb. Csak itt ugye kell flash és javascript támogatás is, míg az elsőnek semmi extra. (SWFUpload)
2

tévedés

gex · 2007. Nov. 14. (Sze), 11.20
megadom a feltöltendő fájlok helyét és a script az összes mappában tárolt képek feltölti a kiválasztott galériába

a javascript nem fér hozzá a merevlemezedhez. ha kicsit belegondolsz, rájössz magad is, hogy ez miért is így van nagyon jól.
3

tévedés

juhasztibi · 2007. Nov. 14. (Sze), 13.31
én php scriptre gondoltam:)
4

tévedés

csla · 2007. Nov. 14. (Sze), 14.38
Elég szomorú... ;)
5

szerveroldal kliensoldal

gex · 2007. Nov. 14. (Sze), 14.45
elég sokszor előjön ez a téma ezen a fórumon. hol fut a php? a szerveren. akkor hogy férne hozzá a kliens fájljaihoz?
6

Zip?

goph-R · 2007. Nov. 14. (Sze), 14.49
Szia!

Esetleg egy ZIP feltöltése, majd annak kitömörítése a szerver oldalon? (Persze ehhez kell a zip támogatottság a kiszolgálón.)
7

igaz

juhasztibi · 2007. Nov. 14. (Sze), 16.11
igaz, hogy nem fér hozzá a fájlokhoz. Ezért (amit te is javasoltál) a zipelt képek feltöltése és kibontása lesz a megoldás. Vagy megegygezek a megrendelővel, hogy ne akarjon sok képet feltölteni és akkor csinálok neki egy szép kis javascriptes feltöltöt. Amit úgy képzelek el, hogy van egy feltöltö input és mellette egy link, hogy még egy képet feltöltök. Ha erre klikkel akkor előjön még egy feltöltő input. Ennek az előnye az, hogy tök interaktív lesz tőle az admin felület (szép).

T.
8

csak óvatosan

gex · 2007. Nov. 14. (Sze), 17.34
hogy van egy feltöltö input és mellette egy link, hogy még egy képet feltöltök. Ha erre klikkel akkor előjön még egy feltöltő input

csak arra vigyázz, hogy ha túl sok fájlt választ ki (túl sok plusz mezőt hoz létre), akkor drasztikusan megnőhet a feltöltés ideje.
9

akartam

juhasztibi · 2007. Nov. 14. (Sze), 20.14
igen akartam írni, hogy tremészetesen limitálva.