ugrás a tartalomhoz

nem publikus domain adatok hogyan?

dog · 2007. Aug. 18. (Szo), 13.57
Sziasztok! Külföldön több olyan szolgáltató is van, akik a regisztrációkor vállalják, hogy saját adataik kerülnek a whois adatbázisba a domain valódi tulajdonosa helyett, aki természetesen megtartja az összes jogot az általa megvásárolt domainre. A kérdésem, hogy itt is létezik-e ilyen? Tehát .hu domaint szeretnék bejegyezni úgy, hogy ne a saját adataim, lakcímem legyenek a mindenki által nézegethető adatbázisban.
Erre nem az az okom, hogy illegális tartalmat akarok felrakni, egyszerűen csak nem szeretem, hogy mint magánember bárki számára bármikor elérhetővé váljak, szeretnék egy kis privacyt.
 
1

Magyarországon nem.

janoszen · 2007. Aug. 18. (Szo), 14.24
Magyarországon nem tudsz ilyet csinálni, a domain ugyanis annak a tulajdonában lesz, akinek a nevére szól. Azt viszont megteheted hogy leszerződsz egy szolgáltatóval hogy ő veszi a domaint és utána adásvételit írtok alá róla és amikor esedékessé válna akkor átiratod a saját nevedre.
2

De van, de van!

vbence · 2007. Aug. 18. (Szo), 19.30
Itthon a magán regisztrációk esetén csak "private peron" jelenik meg a tulajdonosként, tehát ez egyáltalán nem probléma. Ami látható az a két kontakt személy (technikai és adminisztratív). Ha kis céghez mész, símán meg tudod velük beszélni, hogy az ő cégük szerepeljen, mint kapcsolattartó (így nincs semmi bohóckodás a tulajdonos körül). Totál legális. Nekem így van az összes .hu-m.
3

Na de hol!

randomly · 2007. Aug. 20. (H), 10.02
Szia!

Na de melyik cégnél?
Jöhet privátba meg mindenhogyan, nekem eddig mind public és nagyon nem csípem.
Tuti átviszem ha lejárnak.

rand
4

érdekes

dog · 2007. Aug. 21. (K), 22.51
vbence, én is csak a kapcsolattartó személyt láttam átvállalni a regisztrátortól, a tulajdonos neve továbbra is megjelenik. és sok helyen le is írják, hogy nincs mód a regisztrációs adatok titkosítására. Tudsz mutatni olyan oldalt, aminek ez jelenik meg a whoisben, hogy private person? Nekem is vannak oldalaim, igaz nem nagy forgalmúak, de rendszeresen látom, hogy lekérdezik őket csak úgy.
Egyébként nekem .com-os meg .net-es domainjeim vannak. Ez csak a .hu-nál működik, amit mondasz?
5

még vmi

dog · 2007. Aug. 21. (K), 23.02
Megnéztem most a whoist, pár olyan oldalt, amiről biztosan tudom, hogy magánszemély birtokában vannak, és két mező van, az egyik az org, aminél valóban private person jelenik meg, de alatta van egy ilyen, hogy org_name_hun, ahol kivétel nélkül mindig megjelenik a tulajdonos neve.
6

Tulajdonos neve

vbence · 2007. Aug. 22. (Sze), 09.14
Igen, a névre nem vonatkozik mit írtam, én inkáb a lakcímre gondolok, úgy mint személyes adat. A tulajdonos neve ezen a módon valóban nem rejthető el.

A nemzetközi domaineknél sokkal jobban megoldott a dolog. godaddy.com, és a végén pipa "private registration" checkboxba. (Egy domainsbyproxy nevű cégen keresztül lesz megdolva a dolog.)