ugrás a tartalomhoz

hogyan működik: RSS?

mcz · 2007. Aug. 11. (Szo), 15.36
Sziasztok,

Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy egy RSS csatornáról mint pl.:

http://www.index.hu/x?t=/24ora/rss/

hogyan lehet a régebbi bejegyzéseket kibányászni? Konkrétan arra gondolok, hogy pl.
Google Readerben ha scrollozok lefelé, betöltődnek a régebbi Item-ek is. Ezeket, hogy
bányássza ki a google reader az RSS-ből ? Agyonkerestem már mindent interneten, de sajnos
nem bukkantam rá a megoldásra.

köszi a helpet
 
1

az index rss-re?

Hojtsy Gábor · 2007. Aug. 11. (Szo), 17.19
Mármint azt állítod, hogy az index általad linkelt RSS-ében tud visszafelé lapozni a Google? Azonnal akkor, amikor megadtad, nem mondjuk órákkal vagy napokkal később?

Ha ez valóban így van, akkor maximum azt tudom elképzelni, hogy mások is megadták már korábban ezt az RSS címet, és a Google egyszerűen onnan adja neked az infót (amit korábban tárolt). Ha neked sem új RSS felvétel, hanem korábban tetted, akkor simán megjegyzi. Szerintem újonnan felvett RSS-re ilyet nem kellene tudnia adni, mert nincs egységes RSS "visszalapozási" megoldás, amit lehet követni. Bár lehet hogy van valami ajánlás arra, hogy a "következő lap" linket tegyünk RSS-ekbe, én ilyennel még nem találkoztam.
2

érdekes

mcz · 2007. Aug. 11. (Szo), 23.48
köszi szépen a hozzászólást,

én is ezen gondolkodtam egy csomót, hogy nem igazán találtam a neten egységes visszalapozási módszert RSS-el, igazából egyáltalán nem is találtam. amit mondasz, hogy az google megjegyzi ha már más használta az RSS-t és úgy lehet visszalapozni azt valószínűnek tartom, csak kívancsi vagyok hogy tényleg úgy működik-e.
3

Én se tudom

Thoer · 2007. Aug. 12. (V), 12.20
hogy van-e ajánlás, de nem túl valószínű, mert az RSS-nek pont nem az a lényege, hanem hogy archive anyagokat keresgélj. Másrészt az RSS csak egy leíró nyelv, mint a HTML, ha a készítő nem valósít meg valamit a lehetőségeiből, akkor azt úgysem tudod elérni.
4

egyetértek

mcz · 2007. Aug. 13. (H), 15.08
Teljesen egyetértek. Ezt implementálni kell a szolgáltató oldaláról, ha lapozgatni szeretnénk.
5

Google Reader tudja

Csiszár Attila · 2007. Aug. 13. (H), 18.15
Már pedig a Google Reader tudja ezt, pl. a minap is felvettem 2 RSS forrást, és azonnal el tudtam olvasni a korábbi bejegyzéseket is. De pl. a Weblabor blogmarkjában is vissza tudok menni minden gond nélkül pár hónapot.
6

Mert archiválnak

Heilig Szabolcs · 2007. Aug. 13. (H), 18.24
Az webes RSS olvasó szolgáltatók nem közvetlen az RSS-t adják eléd. Azokat a központi rendszer folyamatosan figyeli, frissíti a saját adatbázisát. Persze, ha a rendszer számára ismeretlen RSS-t adsz be, elsőre abban a pillanatban beolvassa, de aztán ez is bekerül a közös vérkeringésbe. Abban pedig senki nem akadályozza meg a szolgáltatókat, hogy a letöltött RSS-ek tartalmát elemezzék, illetve archiválják. Így persze már lapozgatni sem nehéz.