ugrás a tartalomhoz

CSV + JAVASCRIPT

pyetterh · 2007. Aug. 8. (Sze), 18.19
Kedves Hozzaertok!
Csinaltam a cegemnek egy segito oldalt, amely adatokat olvas ki PHP segitsegevel egy CSV fajlbol. Sajnos a szerver nem engedelyez kemeny biztonsagi okokbol PHP-t, szoval a technikusaink azt irtak, hogy javascriptben oldjam meg. Es en azt nem ertem.
Tudna nekem irni valaki egy egyszeru scriptet, amit aztan tovabbirok? A PHP logikaja szerint ott meg kellett adni, hogy melyik oszlop melyik sora, milyen valtozo, es az ahhot tartozo erteket olvastam be echo-val. Nekem az vilagos volt. Amit eddig a javascript-es tamogato oldalak irtak, azok nekem teljesen kinaiak.

Egy ilyen tartalmat hogyan lehet beolvasni egy valtozoba es utana azt kiirni egy helyen a html oldalon?

Pelda a CSV-re:

gabor;marton
budapest;pecs

Koszonom elore is!
Peter
 
1

Ajax + split()

Dj Faustus · 2007. Aug. 8. (Sze), 19.29
Töltsd le a CSV állományt Ajax segítségével egy változóba és ennek a változónak az értékét bonthatod sorokra és oszlopokra split() függvény segítségével (ha például táblázatot akarsz csinálni belőle).

Ajaxhoz oktatóanyagok:
http://rrd.1108.cc/kostoljunk-bele-az-ajax-ba/
http://htmlinfo.polyhistor.hu/ajax/index.html
http://www.w3schools.com/ajax/default.asp

split() függvény leírása:
http://htmlinfo.polyhistor.hu/js13ref/string.htm#1194452
http://www.w3schools.com/jsref/jsref_split.asp
http://developer.mozilla.org/en/docs/Core_JavaScript_1.5_Reference:Objects:String:split
2

CSV / JAVASCRIPT

pyetterh · 2007. Aug. 8. (Sze), 20.46
Szia. Koszonom a valaszod, de nekem meg ez is kinai. Tudtok egy templatet, vagy netan tudtok irni egy nagyon alapot?
Elore is koszonom.
Peter
3

nem tudod?

zzrek · 2007. Aug. 8. (Sze), 20.59
Ha ezek a linkek alapján nem tudod megcsinálni, akkor szólj a megbízódnak, hogy nem vagy képes rá, kérjen fel valaki mást. (Igaz, ami igaz: az Ajaxot/JSt meg kell tapasztalni, és ahhoz egy kis idő kell, de megéri. Ellenben kapásból elutasítani, hogy "ez nekem kínai" nem vall küzdőszellemre...)
4

CSV / JAVASCRIPT

pyetterh · 2007. Aug. 8. (Sze), 22.41
Szia. Eddig olvastam oket. Hat semmit nem sikerult kihamoznom. Mindenesetre koszi.
7

ez itt fórum, nem ingyen munkások gyülekezőhelye

zila · 2007. Aug. 9. (Cs), 09.25
A fórumokon senki nem szeret mások helyett dolgozni. Radásul ingyen. Ezért nem várd el, hogy helyetted megoldjuk a problémát. Segítünk a megoldásban, de komplett, működő kódot ne várj. Fel lehet adni hírdetést a projektre, és akkor valaki biztosan elvállalja és megfelelő fizetség fejében elvégzi neked a munkát.
5

Jó lenne többet tudni

Nagy Gusztáv · 2007. Aug. 9. (Cs), 02.10
a tényleges célról: tehát mi célt is szolgálnak ezek az adatok? Egyszerű megjelenítés, vagy kell tudni pl. szerkeszteni? Utóbbi esetben szerver oldal nélkül nehéz lesz megoldani.
Milyen gyakran változik az adat? Nem lehet esetleg egy statikus HTML-t gyártani, és kész?

Azért kíváncsi lennék azokra a "kemeny biztonsagi okok"-ra, nem-e inkább lustaság vagy hozzá nem értés van a "kollégák" részéről. A veszély nem a PHP-ben van, hanem a klienstől származó adatok átvételében. Sok millió oldal tud biztonságos lenni a weben.
Ha a megbízást pedig a cég adta, akkor a "kollégáknak" IGENIS meg kell csinálni a technikai hátteret (tehát PHP). Ha ezt nem lehet elérni, szólni kell a főnöknek: ő beszélje meg a "szakemberekkel", mire is lenne szükség. Szerintem.
6

Google Spreadsheet

Török Gábor · 2007. Aug. 9. (Cs), 06.46
Ajánlom figyelmedbe a Google Spreadsheet-et. Ott egy helyütt karbantartható, megtekinthető, importálható, exportálható a táblázat, az API-ján keresztül akár JSON-ba is lekérheted a munkafüzetet, ha JavaScript-tel akarod feldolgozni a kimenetet.