ugrás a tartalomhoz

Eclipse PDT probléma

Jester · 2007. Júl. 30. (H), 17.14
Sziasztok!
Feltelepítettem az Eclipse PDT-t (az eclipse oldaláról töltöttem le, 120 megás all-in-one csomag).
Indítás után az a problémám, hogy a Perspective-ek között az Other nézetben semmi olyan nem jelenik meg ami a PHP-ra utalna, google-t áttúrtam, az egyetlen infó amit találtam, hogy -clean opcióval kell indítani az eclipse-t, de ez sem segített. Először azt hittem, hogy a Vistával van problémája, de XP-s gépen sem megy. A leírásokból azt vettem ki, hogy ennek így egyből indítás után működnie kéne. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan kell életre kelteni a PDT-t? Köszönöm!

UI: megpróbáltam egyenként beletenni a plugineket és így sem hajlandó működni.
 
1

PHP projekt?

zila · 2007. Júl. 30. (H), 18.18
PHP projektet tudsz létrehozni?
2

Semmi PHP

Jester · 2007. Júl. 30. (H), 19.21
Nem semmit, abszolút nincs semmi PHP-val kapcsolatos dolog. Olyan mintha nem ismerte volna fel őket.
Pedig a pluginek ott vannak a könyvtárban...
Ötlet?
3

plugin állapot/reinstall

zila · 2007. Júl. 30. (H), 20.10
Sosem próbáltam ezt az all-in-one csomagot. Mindig külön pakoltam fel.

Megnézheted a Help/Software Updates/Manage configuration pontban, hogy mi a pluginek állapota. Itt megpróbálhatod engedélyezni ha netán tiltva lenne...

Ha nem sikerül itt aktiválnod, vagy netán nem is szerepel akkor:
Próbáld a sima eclipse-t telepíteni (a 3.3-as europa nevűt), majd az Update manager-rel a PDT-t és követelméyneit.

Az update site címe: http://download.eclipse.org/tools/pdt/updates/
Arra kell figyleni, hogy amikor telepíted akkor jelöld be az Europa Update site-ot is, hogy a függőségeket is le tudd szedni.
4

plugin fennvan mégsem jelenik meg

Jester · 2007. Júl. 30. (H), 23.26
Megjelenik a Manage configuration-nél a PDT plugin, azt írja hogy jól van konfigurálva, nincs is letiltva, mégsem tudok létrehozni se PHP Projectet sem perspective-et nem tudok váltani. Van telepítve a gépemre PHP interpreter is. Kell valami egyéb külső program ahhoz hogy ez működjön?

Az allin-one csomag az Europe verzióra épül, nyomtam rajta egy update-et, updateelt csomó mindent, mégsem ért semmit. Csak az alap perspective-ek látszanak ott is... Egyszerűen nem értem. Van még valami ötleted? Esetleg nem lehet, hogy valami környezeti változót be kell neki állítani? Vagy nálam van valami beállítva ami nem tetszik az eclipsenek? Vagy mi a franc lehet?

szerk: a java minden szempontból működik, fordít,futtat, minden ami kell.
5

passzolok...

zila · 2007. Júl. 31. (K), 09.06
Hát akkor nem tudom mi lehet a baja. Ha plugin működik akkor el kellene tudnod érni a funkcióit. Akkor sem látod a PHP perspective-t, ha az Other-t választod?
6

én is...

Jester · 2007. Júl. 31. (K), 10.22
nem, akkor sem látom...
kipróbáltam szűz eclipse 3.3-ra telepítve ugyanez a szitu...
7

alternativa

ErdosJ · 2007. Júl. 31. (K), 11.06
szia
az eclipse+pdt windows alatt nekem sem ment, de az aptana nevu cucc igen, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint az elozo, csak egyben. szerintem erdemes kiprobalni: http://www.aptana.com/
8

Megoldva

Jester · 2007. Júl. 31. (K), 11.30
Basszus tudtam, hogy valami banális dolog lesz a hiba. JDK 1.5 alatt meg sem nyikkan a PDT, feltettem az 1.5-öt most gyönyörűen megy. Csak tudnám, hogy miért nem tudnak odabökni a fejlesztők egy félmondatot, hogy 1.5 alatt ne is próbálkozzunk...
9

khm.

zila · 2007. Júl. 31. (K), 11.52
Eclipse Downloads


To download Eclipse, select a package below or choose one of the third party Eclipse distros. You will need a Java runtime environment (JRE) to use Eclipse (Java 5 JRE recommended). All downloads are provided under the terms and conditions of the Eclipse Foundation Software User Agreement unless otherwise specified.
10

khm khm

Jester · 2007. Júl. 31. (K), 17.24
Na jó :)
De a recommended az csak ajánlás, és maga az eclipse meg a javas dolgok tök jól mentek 1.4-gyel is, szerintem nem teljesen egyértelmű a dolog. a PDT-nél meg nem láttam feltűntetve még ennyit sem.