ugrás a tartalomhoz

Image processing sw

bekafej · 2007. Júl. 11. (Sze), 17.50
Üdv

Tudom, hogy nem annyira (webes) témába vágó a kérdés, de szerintem itt elég komoly ismeret/tapasztalat halmozódott fel mindenféle programozási területen.

Szóval:
Van egy megrendelő, akinek egy profi képfeldolgozó/manipuláló progi kéne, amivel albumokat, névjegykártyákat tud a user x sablonból saját izlése szerint összehozni. Ez - szerintem - általában Java, C/C++ lehet, amit vmilyen webes (eddig jsp, asp-t láttam többnyire) felületen lehetne baszkurálni. Kicsit beleástam magam, van ahol kliensoldalon történik a képmódosítás (nem forgatás szintű, hanem ennél sokkal komolyabb), van ahol a szerveren.
Kb. ilyen: , dolgokra gondolna. A lényeg, hogy ezek iszonyú drágák. Vmi free, de inkább párszáz dolláros szoftver kéne, de én ilyeneket nem ismerek. A sourceforge-ot végignyálaztam image processing témában, de nem találtam passzolót. Vagyis inkább úgy mondanám, elsüllyedtem az infó tömkelegében.

Lehet, ti ismertek ilyet.

Kösz:
b
 
1

GiMP

janoszen · 2007. Júl. 12. (Cs), 08.36
Ha Linux alapú a szerver, akkor esetleg GiMP-re lehet egy frontendet hegeszteni, de az se kis munka. Ha nem találsz teljesen véletlenül ilyet ingyenesen, akkor nem hiszem, hogy pár száz dollárból (vagy azzal egyenértékű munkából) meg tudod oldani.
2

jaja

bekafej · 2007. Júl. 12. (Cs), 10.12
Igen, én is így gondolom, de gondoltam, rászánok pár órát.
A sourceforge-on van néhány érdekes projekt, de ahogy mondod, ehhez frontendet csinálni nem kis idő/pénz. A párszáz amúgy elmehet ezerig, de tízezer közeli ajánlatot kapott egy másik kész szoftverért (mondjuk abban már benne volt a szerver is).

Egyébként a két (most már 3) link, ami nem jelent meg, pedig az előnézetben még megvolt:
www.vistaprint.com
www.happyalbum.nl
www.pixami.nl

Mindenesetre köszi.
b
3

a csak sablonbol tud dolgozni

zila · 2007. Júl. 12. (Cs), 10.59
akkor imagemagick-kel ezt meg lehet oldani. A vistaprintet néztem, azt például simán meg lehet csinálni nem olyan nagy meló. Csak a sablonokon végezhető műveleteket kell definiálni (logo elhelyezés adott helyekre, font csere stb.) Az imagemagick-kel szinte mindent meg lehet csinálni. A legnagyobb munka szerintem a sablonok elkészítése.
4

im

bekafej · 2007. Júl. 12. (Cs), 11.31
Üdv

A képfeldolgozáshoz nem értek igazán, imagemagick fent van a gépemen (superkarambához kellett :) ), most meg is néztem az oldalukat. Ahogy látom elég profi cuccnak tűnik. És 2 php-s extension is van hozzá.

Köszi:
b