ugrás a tartalomhoz

i18n Javascriptben

Wabbitseason · 2007. Júl. 2. (H), 14.37
Milyen kényelmes, bevált módszereket ismertek arra, hogy egy többnyelvű website Javascript részei is többnyelvűsíthetők lehessenek?
 
1

Az attól függ...

N0r3i · 2007. Júl. 2. (H), 15.41
... hogy melyik többnyelvűsítési megoldást választottad. (Volt ez már itt téma)

- Annál a variációnál, amikor minden nyelvnek külön könyvtára van és az egész fájlrendszert megismétled, nyilván nincs különösebb probléma, a Javascripteket (a bennük levő konstans szöveget) is simán le kell fordítani/fordíttatni.
- Ha az összes nyelvhez csak 1 könyvtár-szerkezeted van, és nyelvenként egy-egy fájlban vannak lefordítandó cuccok (én is ezt választottam): írd meg az sprintf-nek megfelelő függvényt javascriptben és PHP-ből írasd ki a szövegeket vagy közvetlenül a scriptbe, vagy az abba beágyazott sprintf függvény paraméterébe. Így csak annyival bonyolultabb a többnyelvűsítés, hogy - ahogy ilyenkor általában - itt sem használhatsz szövegkonstansokat. Szerintem egészen kezelhető ez a megoldás. Esetleg az első esetben is hasonló megoldásra lehet szükséged, de a format paraméter mehet közvetlenül a függvénybe.
2

kerdes

monxla · 2007. Szep. 24. (H), 21.11
Hali

És mi a helyzet akkor, ha éppen egy menü elem szövegét kell adott választástól vagy környezettől függően többnyelvüen megjeleniteni?