ugrás a tartalomhoz

űrlapon feldolgozott változók

sziklaye · 2007. Ápr. 1. (V), 17.45
Van egy űrlapom, amin a felhasználónak meg kell adnia többek között az érkezésének és a távozásának időpontjait is. Szeretném, ha hibaüzenetet adna, ha érvénytelen időintervallumra foglal ( előbb eltávozik, mint ahogy megérkezne) Ehhez nagyon egyszerűen csak kiszámíttatom a mktime függvénnyel az érkezés és a távozás időbélyegeit és ha a különbség nem negatív, akkor jó, ha negatív, akkor hibaüzenet.
A fehasználó az űrlapon egy legördülő listából választja ki a napot, hónapot, évet. A felhasználó által megadott értékek emailben továbbítódnak. Ahhoz, hogy a mktime függvénynek megadhassam a felhasználó által megadott napot, hónapot, évet természetesen el kell érnem valahogy ezeket a változókat.
Bevezettem új változókat, mint például $erkezeshonap= $_POST['erkezes_honap'] stb. és a mktime függvénybe ezeket a válozókat tettem be, majd a különbséget kiszámítattam, hogy megtudjam, pozitív idő telt e el az érkezés és a távozás között.
Sajnos a program nem azt teszi, amit szeretnék. A mktime fuggvenybe beadott változókat egy kivétellel string-nek tekinti. (Lehet, hogy ez nem baj). A kiszámított időbélyegek nem a felhsználó által megadott időpontokra vonatkoznak.
H valaki tudna segíteni, nagyon örülnék.
Nagy segítség lenne, ha valaki megmondaná, hogy miként tudom a felhasználó által az űrlapon megadott dátum értékeket a mktime füddvénynek paraméterként bevinni. Előre is köszönöm