ugrás a tartalomhoz

Drupal-ban nem működik az oldalhozzáférés

sly · 2007. Feb. 20. (K), 21.39
A napokban az egyik oldalamon nem jelentek meg az új node-ok, csak az admin felületen. Talán bekavarhatott egy modul telepítés?

Először körülnéztem az admin felületen, de nem találtam semmi különöset. Aztán kicsit beleástam magamat a rendszer mélyébe, és a következő megállapításra jutottam:
Adatbázisban a "node" táblában benne vannak a node rekordok, de "node_access" táblában hiányzik a hozzájuk tartozó rekord. A "node_access" -ben rekord felvétele után meg jelenik az oldal, de egy új node létrehozásakór nem.

Találkozott valaki már ilyennel? Mi lehet a baj?
 
1

Javítást kérek

sly · 2007. Feb. 20. (K), 21.45
Véletlenül rossz címet adtam a topicnak.

"Drupal-ban nem működik az oldalhozzáférés" lenne talán jó címnek.

Legyetek szívesek megváltoztatni a topic címét és törölni ezt a hozzászólást.
Előre is köszönöm.
2

irány a drupal.hu

pp · 2007. Feb. 21. (Sze), 00.16
Milyen modulokat telepítettél?

Alapvetően a drupálban akkor nem tudod megnézni a node-ot, ha nincs "node access" jogod. Tehát ha egy oldalt csak az admin lát az azért lehet, mert a többi felhasználónak nincs ilyen joga. (hozzáférés szabályozás)

pp
(az adatbázist csak a legszükségesebb esetben módosítsd, mert a Drupal nem az az "egytáblás" adatbázis és könnyedén összkuszálhatod a rendszert. tudom próbáltam már ;))
3

Hát ez késsz

sly · 2007. Feb. 21. (Sze), 00.56
Meg van mi volt a baj!!!

Adminisztráció/Tartalom kezelés/Tartalmak beállításai
Itt kellet egy gombbal a jogosultság gyorsítótárat frissíteni. Ezért nem működött rendesen az egész.
(remélem csak ennyi volt a probléma)

Grrrrr...
"Ha a tartalmakra vonatkozó jogosultságokkal kapcsolatos gondok merülnek fel, szükség lehet a jogosultság gyorsítótár frissítésére. Az ilyen hibák lehetséges okai közé sorolható a modulok kikapcsolása vagy a jogosultságok beállításainak változtatása. A gyorsítótár frissítése minden tartalmakhoz kapcsolódó jogosultságot töröl, majd felveszi az aktuális modulok és beállítások alapján érvényes jogosultságokat."