ugrás a tartalomhoz

JavaScript hiba az oldal töltődése közben.

s_volenszki · 2007. Jan. 19. (P), 18.15
Sziasztok.

Szeretném a véleményeteket kérni egy hibajelenség megoldásával kapcsolatban. Biztos sok oldalt láttatok már, olyan - hivatkozás fölé húzom az egeret és szövegbuborékban duma jelenik meg - rutinnal.

Az a bajság, ha a bugyborékban hivatkozás van, és arra rákattintok, az egeret nem mozgatom, és a hivatkozásképpen betöltődő oldalon az egérmutató alatt pont egy ilyen bugyborékos onMouseOver van, akkor a hibakonzol kiabál, hogy a várt elem objektum, vagy az objektumot kötelező megadni.

Ez akkor is bekövetkezik ha pl. elmozgatom az egeret, de a mozgatás közben áthalad egy ilyen felett miközben a dokumentum töltődik. Igzából tudom mi a baj. Amikor lefut az esemény, akkor az az objektum még nem létezik, vagy a megjelenítő rutinban be van ágyazva egy olyan másik rutin, aminek változóval kellene visszatérnie, de nem tud, mert akkor még nem is létezik.

Próbálkoztam képernyő teljes méretű átlátszó div megjelenítésével, amig töltődik az oldal, de nem a várt eredményt mutatja.

Itt a fórumon egy hozzászólás sorozatban láttam egy számomra újdonságnak számító eseményt az onDomReady-t (nem tudom, hogyan nem case szenzitiv, most csak leírtam). Ez mit is jelent pontosan? Ez (ahogyan a neve is sejteti) azt jelenti, hogy a dokumentum minden objektuma elkészült? Ha igen, nem lehetne return false-olni minden onMouseOver eseményt amig onDomReady?

Köszi ha olvassátok és vélekedtek,

s_volenszki
 
1

várd meg a letöltődést

gex · 2007. Jan. 19. (P), 19.25
Ha igen, nem lehetne return false-olni minden onMouseOver eseményt amig onDomReady?

a legtisztább az lenne, ha addig nem is létezne az onMouseOver esemény, amíg nem töltődik le a teljes html. ha onDomReady-re rendelnéd a linkekhez a felugró részeket, nem lenne semmilyen hiba.

gex
2

Ellenőrzés

Jano · 2007. Jan. 19. (P), 19.36
Az adott eseményhez kapcsolt eseménykezelő függvény elején ellenőrizd, hogy létezik-e az objektum. Ha maga az eseménykezelő függvény nincs még betölttve akkor azt kiválthatód azzal, hogy ugyanolyan néven definiálsz egy üres függvényt, amit majd felül definiál a később jövő, betöltödő script.
3

..ez igen...

s_volenszki · 2007. Jan. 20. (Szo), 13.29
Köszönöm, mindekét sarkalatos pont megoldódni látszik.

s_volenszki