ugrás a tartalomhoz

Keresési találatok vissza töltése POST-olás után

Sovereign · 2007. Jan. 4. (Cs), 10.18
A probléma amiben a segítségeteket kérem. Csinálok egy honlapot ahol külömböző dolgokat lehet vásárolni. A feltételeknek megfelelő találatokat kiiratom egy beviteli mezővel együtt ahova a vásárolni szándékozandó mennyiséget kell beírni. Ugy e úgy célszerű, hogy miden egyes ilyen beviteli mező után jön egy kosárba gomb. A probléma azzal van, hogy ha ráklikkelek a kosrába gombra frissíti az oldalt és a keresési találatok sehol nincsenek. Újra ki kell választani a dolgokat. Én azonban azt szeretném, hogy klikk után minden térjen vissza úgy ahogy volt. Nem igazán felhasználó barát ha mindig ki újra kell keresnem. Hogy tudnám ezt megoldani? Lehetőleg PHP-val!

A válaszokat előre is köszönöm!
 
1

Session

chipi · 2007. Jan. 4. (Cs), 10.39
Én is csináltam egy e-boltot és én ezt a problémát úgy oldottam meg, hogy sessionab tároltam el az adatak, és mikor visszament a keresésre akkor kikértem onnan az adatokat.
4

kérdés

Sovereign · 2007. Jan. 4. (Cs), 12.13
sessionab-ról tudnál mondani néhány szót? Kerestem php.net-en de nem nagyon találtam róla semmit. Előre is kösz!
2

AJAX?

Protezis · 2007. Jan. 4. (Cs), 11.28
Ajaxxal megoldhato, hogy ne kelljen frissiteni az oldalt, csak a kosar tartalmat reprezentalo reszt. Tehat a kosarra kattintasnal post helyett javascript hivast kell alkalmazni.
3

válasz

Sovereign · 2007. Jan. 4. (Cs), 12.11
Ajax tudásom az sajnois teljes mértékben nulla. De utána nézek valahol hátha.
5

Korrekcio

Protezis · 2007. Jan. 4. (Cs), 12.17
Szerintem chipi arra gondolt, hogy sessionban tarolja el (csak elirta, igy lett a sessionab - vagy en vagyok a hulye?).
Ha ajaxxal oldod meg, attol meg szerver oldalon ugyanugy el kell tarolni a kocsik tartalmat (legalabbis ajanlott, persze megoldhato kliens oldalon is), mindossze az ujratoltest sporolod meg.
6

válasz

Sovereign · 2007. Jan. 4. (Cs), 17.48
Tárolni azt akarom. Csak a weboldalt nem akarom újra tölteni. De session-nel hogy tudom megldani? Minden képpen be kell tennem egy formba. Vagy ha a kihagyom belőle az action-t akkor nem küld sehova? Mondjuk csak úgy próbáltam eddig, hogy nem küldtem el sohava. Vagyis üresen hagytam az action-t.

Egy másik dolog! Vki tud ajánlani AJAX és/vagy Java függvény referenciát?
7

Ez a temairas nem megy nekem

Protezis · 2007. Jan. 4. (Cs), 18.15
Prototype leiras
Itt van pelda is.
Tomoren:
Kosarra kattintaskor meghivsz egy js fuggvenyt, az Ajax.Updater felhasznalasaval elkuldi a kivant adatokat a servernek, az eltarolja sessionben, es visszakuldi az uj bevasarlokocsi-listat. A prototype pedig betolti ezt a kivant helyre (kosar tartalma div).
Vasarlas pedig mehet hagyomanyosan, a szerver a sessionben tarolt adatokat becsomagolja, cimzett reszt kitolti, belyeget nyom ra es kipostazza a megrendelonek :)

Ajax helyett megcsinalhatod frame-mel, iframe-mel, de az ajax a trendi na, nincs mit tenni :P
8

KÖSZ!

Sovereign · 2007. Jan. 4. (Cs), 19.52
Örök hála! :))