ugrás a tartalomhoz

Windows -os program futtatása

simisoma · 2021. Május. 3. (H), 12.40
Sziasztok,

Javascript-el esetleg jquery-vel van lehetőség Windows-os program meghívására?

Pl. c:\Program Files\keszletezo\start.exe programot szeretném elindítani egy ilyen linkről:


<a href='#'>Készletező</a>
 
1

Nincs, és ne is akard :)

Endyl · 2021. Május. 3. (H), 13.20
Még csak az kéne, hogy egy sima weboldalba ágyazott JS asztali alkalmazásokat futtasson a felhasználók gépén!

Ha mindenképp ilyesmi funkcióra van szükséged, akkor azt a desktop oldalról kellene kezelni.

Egyik lehetőség, hogy a gépeken, ahol szükség van erre, ott az alkalmazást regisztrálni lehet pl. a myapp: protokoll kezelésére. Utána az <a href="myapp:...">Valami</a> linkekre kattintva elindulhat a program. Aminek utána kell itt nézned: protocol handlers.

Másik (körülményesebb) lehetőség, hogy böngésző kiegészítőt írsz, aminek van natív komponense is, és a kiegészítő ezzel a natív alkalmazással kommunikálva kérheti valamilyen program futtatását. Itt aminek utána kell nézned: web/browser extensions, native messaging.
2

Mi a cél?

Pepita · 2021. Május. 6. (Cs), 09.28
Van egy (valójában több is) lényeges különbség egy weboldal / webalkalmazás és a desktop alkalmazások között.
Előbbi egy távoli szerveren "fut", a kliens(ek) kérést küld a szerver felé, az pedig válaszol. Egy kérés - egy válasz. Ha ezekhez adatok kellenek (akár fájlok formájában), azt a kéréssel együtt töltjük fel, az eredmény válasz is lehet többféle, de egyszerre egy válasz (többnyire). Itt azt hívom webalkalmazásnak, amit a felhasználó böngészőből használ.

Utóbbit én telepítettem direkt a saját gépemre, itteni erőforrásokat használ, akár folyamatosan is "dolgozhat" és akár háttérben, felhasználói beavatkozás nélkül (pl egy víruskereső "végigolvassa" az összes fájlt ellenőrzés céljából).

Mi az a feladat, amit lehetetlen megoldani csak az egyik arhitektúrával, és mindkettő szükséges hozzá egyidejűleg? Én nem tudok ilyet, gyanítom, hogy a desktop app lenne a megoldás, ami a teljes feladatot ellátja. (Ettől még nem kizárt, hogy pl szükség van egy távoli adatbázisra / másra, de desktop appból is lehet pl API végpontokkal kommunikálni stb.)
3

IIS

simisoma · 2021. Május. 6. (Cs), 14.15
Sziasztok,

ez egy belső hálózaton futó php program ami készít egy XML File-t és az a helyi gépen futó számlázó programot hívná meg.

A számlázó program a helyi win 10-es gépen fut, van külön egy windows szerver azon fut a php.

Köszi!
4

A generált XML fájlt kellene

Endyl · 2021. Május. 6. (Cs), 16.26
A generált XML fájlt kellene megnyitni a programban? Mert arra pont jó a protocol handler. Csak a programnak tudnia kell ezt kezelnie. De ha a számlázó programon nem tudsz módosítani és nincs felkészítve arra, hogy protocol handler legyen, akkor írhatsz egy "összekötő" shell, vagy egyéb szkriptet, ami kezeli a protokollt, az alapján letölti a fájlt, és utána elindítja a programot a megfelelő paraméterekkel.
5

a csapos közbeszól... :)

mind1 valami név · 2021. Május. 6. (Cs), 18.40
Az nem lehet megoldás, hogy .xml helyett egyéb kiterjesztést adni a fájlnak és azt a kiterjesztést hozzárendelni az említett programhoz?
6

Ha a program megeszik

Endyl · 2021. Május. 6. (Cs), 19.24
Ha a program megeszik bármilyen kiterjesztést, akkor lehet így is trükközni, persze. De egy protocol handler még mindig rugalmasabb megoldás.