ugrás a tartalomhoz

Átlátszó PNG + IE

Darkfish · 2006. Szep. 29. (P), 01.45
Ha az IE-ben az alábbi módon szeretném az átlátszóságot lekezelni, akkor az ActiveX-vezérlőn keresztül zajlik. Ezt azonban az IE mostanság külön engedélyezésig tiltja. Tud valaki erre javascript mentes megoldást?
(Div háttere lesz a dolog!)

div.hatter {
FILTER: progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='kep.png', sizingMethod='image') !important;

}
 
1

Hanyas IE-ről beszélsz

vbence · 2006. Szep. 29. (P), 09.32
Ha jóltudom a hetes már helyesen kezeli a PNG-ket.
2

biztos?

ashnur · 2006. Szep. 29. (P), 10.57
ez egy nagyon hasznos hozzaszolas volt, gratulalok.
egyebkent... az eredeti kerdesre reagalva.. nemhiszem, hogy ez activex, vagy legalabbis mintha nalam is tiltva lenne az es megis mukodne, valamint ez az egyetlen megoldas ami letezik, attol mert javascriptbol teszed fel a style filtert meg ugyanaz....
4

nem

vbence · 2006. Szep. 29. (P), 14.15
A "hozzászólás" legfontosabb tagja a címe volt. Melyik explórerben van a t. kérdező szerint kikapcsolva az activex? Másra nem gondolhattam, csak a hetesre (mivel a hatosban egyértelműen BE van kapcsolva alapból, sőt a letöltés is, amivel egy óvatlan OK után jönnek a BonzieBuddyk és hasonló szörnyűségek.)

Szóval a hetesre gondoltam.. node várjunk csak! Úgy hallottam, hogy a hetesben már van emberi PNG kezelés. Eléggé határozott az emlék, és eléggé lusta vagyok hozzá, hog ne keresgéljek, úgyhogy leírom: "úgy tudom a hetesben már megoldott a PNG".

Természetesen a kötözködés után azonnal rákerestem, és természetesen igazam volt. (IE7 Transparent PNG Implementation)

Amúgy meg ki vagy te? Nem is ismerlek.
5

ertettem.

ashnur · 2006. Szep. 30. (Szo), 01.40
teljes mertekben felfogtam amit irtal. egyszeruen csak ha mar addig eljutottal, hogy az IE7-ben van PNG kezeles rendesen, viszont az illetonek ezzel problemaja van akkor gondolom logikus, hogy nem az IE7. innentol fogva viszont total mindegy melyik ie amig nem kissebb mint 5.5 a verzioja, annal mar meg megintcsak mindegy mert ugysem megy. tehat a hozzaszolasod ertelmetlen volt mivel biztos nem 7es az ie-je es abbol amit kerdezett latszott, hogy nem is 5.5 elotti(mivel mindenhol ahol ezt a filtert irjak mint megoldast megemlitik, hogy csak 5.5-tol mukodik). igy mar vilagos?
egyebkent meg ashnur vagyok, es nem is kell ismerj :) nem veszekedni vagy flamelni akartam, csak zavart az ertelmetlen kerdes.
6

roppatul logikus :)

vbence · 2006. Szep. 30. (Szo), 09.05
Köszönöm az okfejtést, Sherlock Holmes. Én sosem merek belemenni ilyen találgatásokba amikor a kérdezők fele nem tudja a különbséget a PHP és JavaScript között, inkább visszakérdzek, fura a kérdés...
7

IE7 mikor

toxin · 2006. Szep. 30. (Szo), 10.35
[félig off]
mivel így összebarátkoztatok :)) (ezért valamelykötök tuti idenéz, Sherlock Holmes rulez :)) ) mikor jön ki IE7 (for the masses), értsd update formájában?
[/félig off]
10

Passz...

vbence · 2006. Okt. 1. (V), 17.29
de láttam már bölcsészt is aki telepítette, úgyhogy nagyon ígéretes :D

B
3

Nézd szerveren keresztül!

Anonymous · 2006. Szep. 29. (P), 11.10
Ha a helyi winchesterről nézed az oldalt, az MSIE reklamálni fog, de ha webszerverről kapja, akkor nem nyafog.
8

THX

Darkfish · 2006. Okt. 1. (V), 17.08
Először is bocs, hogy csak most szólok újra hozzá.
Másodszor, természetesen kedvenc IE6 böngészőnkről van szó.
Harmadszor, ott pont a kollegánál aki a helyi fájlból eredő problémára tippelt.

Nos ennek fényében a kérdés a következő: létezik-e js nélküli megoldás IE6-ra, ami magas biztosági szint mellett is működik?
9

PHP?

vbence · 2006. Okt. 1. (V), 17.27
Barbár megoldás, de írhatsz egy PHP-t ami szerveroldalon a user-agent függvényében PREG segítségével konvertálja a szabványos CSS-t IE filterestre.
11

:-)

Darkfish · 2006. Okt. 2. (H), 22.58
Igen ám, de pont maga a filter a probléma! Lévén ActivX-es, nagy biztonsági fokozatnál le se fut.
12

szerintem

crowley · 2006. Okt. 3. (K), 15.46
ActiveX az egyetlen megoldás IE-ben. Legalábbis én nem hallottam másról.
Alternatív megoldás lehet gif-fel trükközni, de az nem néz ki olyan jól.
14

Tsúnya

Ustak · 2008. Okt. 2. (Cs), 15.32
Játszadoztam annó ilyennel ie6 alá, és elég csúnya végeredmény volt, lehet hogy én használtam rossz script-et, de kihúzta a háttérképeket teljes méretre, tehát pozícionálni nem lehetett, csak ha teljes méretre kiegészített képet raktál be, akkor nézett ki valahogy.
Alternatív megoldásként nem lehet háttérszínnel trükkközni? Összevágni úgy mintha átlátszó lenne, de mégis egyszerű jpg... A GIMP csodákra képes szerintem, de biztos a photoshop is tud hasonlókat...