ugrás a tartalomhoz

mysql-ből nyert java menü

decker · 2006. Júl. 26. (Sze), 19.41
Hello!
Fél napi googlézgatás után sem jutottam előbbre, ezért kérem a tanácsotokat. Java menüt szeretnék csinálni, de a menü egyes elemeit mysql-ből szeretném venni. Valaki segítsen, hogy merre induljak el, hol lehet ilyen megvalósításokat találni, mert elméletileg lehetséges, csak én vok olyan béna, hogy nem akadtam rá. A java menük tömbökből veszik az értékeket, hogy tudom ezeket a tömböket mysql adatokkal php-vel feltölteni (gondolom a javának nincsenek saját mysql függvényei)
Előre is köszönöm.
By
 
1

java és php?

Anonymous · 2006. Júl. 26. (Sze), 19.51
tehát php-vel akarsz feltölteni dolgokat és Java-val meg kiolvasni? 2 különböző nyelvben írod az alkalmazásodat?

de azt hiszem, Te nem is Java menüt, hanem JavaScript menüt szeretnél. vagy tévedek?
2

java menü

Őry Máté · 2006. Júl. 26. (Sze), 22.11
ne akarj java menüt használni. se java appletet, se javascriptet(ha esetleg arra gondolsz).
ha jspről van szó, akkor meg nem ezt kérdeznéd.

amúgy js kódot is lehet phpból generálni.
3

javascript+php

vbence · 2006. Júl. 27. (Cs), 01.31
A legegyszerübb megoldás, ha keresel egy szimpatikus JS menüt produkáló szkriptet, amit tömbbel paraméterezel (ahogy írtad).
A mysql ott lép be, hogy ahelyet, hogy megírnád a töböt a menü tartalmával egy külső javascript formájában egy php fájlra hivatkozol:
<script type="text/javascript" src="menu.php"></script>
A menu.php a szerveroldalon fog lefutni, elérded vele a mysql adatbázist (erre is sok leírás van).

A lényeg az, hogy maga a menu.php generálja a tömböt azaz a JS menü paramétereit, vagyis, amit a PHP-ből az echo függvénnyel elküldesz, azt a böngésző, mint javascriptet fogja értelmezni.
Először külön-külön próbálgasd ki az elemket (hogyan kérdezel le, írsz ki dolgokat a php-vel), majd ha ez megy nekiállhatsz szintakitikailag helyes javascript tömböt építeni benne.
4

Vigyázat.

janoszen · 2006. Júl. 27. (Cs), 11.03
Az egyik, hogy illene a tartalmat ténylegese text/javascript-ként kiszolgálni szerver oldalról, a másik pedig, hogy a Java-nak, ha a t. kérdező tényleg arra gondolt, igenis vannak saját adatbázis kezelő függvényei, méghozzá a JDBC formájában.
5

Iránybarúgás

vbence · 2006. Júl. 27. (Cs), 11.27
A meglehetősen zavaros kérdésfeltevésből arra következtettem, hogy a kérdezőnek inkább egy általános útbaigazításra van szüksége. Egy minden részletre kiterjedő választ, még most is írnék...

A text/javascript amúgy is csak a túlfizetett programozók sznobizmusára ;)
6

:)

decker · 2006. Júl. 27. (Cs), 12.15
Köszönöm szépen a válaszokat, nem volt konkrét elképzelésem, csak egy fülest kaptam valakitől, "mintha hogy kéne megcsinálni" :)