ugrás a tartalomhoz

Kész statikus oldalak beszúrása Drupal portálba

Anonymous · 2006. Júl. 4. (K), 16.43
Nagyon kezdő vagyok a Drupalban, s azért mereszkédtem egy ilyen témát kezdeni, hogy hátha van, akinek van ideje/kedve stb. segíteni egy-egy lőkéssel az előrehaladásban.

Rögtön az első kérdés: van-e Drupalban arra lehetőségem, hogy a már kész
statikus oldalakat (nem túl bonyolultak: html-ben formázott szöveg,
helyenként beszúrt képek stb.) egyszerűen beszúrjak az új portálba ... S ha van, akkor ezt hogy kell tenni, mert ... nem sikerült rájönnöm. (((Amúgy is nagyon kezdő vagyok a lapszerkesztésben - vajmi kis html ismerettel rendelkezek, amivel összehoztam egy lapot, s most Drupálra való átálláson gondolkodva/kisérletezve szeretném a korábbi művek egy részét is beilleszteni)))
 
1

Csak tartalom?

Poetro · 2006. Júl. 4. (K), 16.55
Ha csak a tartalmat kellene áthozni, akkor Copy-Paste mágia elég lesz hozzá.
Egyébként elég jól el lehet vele szenvedni.
2

(Nem)csak tartalom

Anonymous · 2006. Júl. 4. (K), 22.09
Én igazából arra gondoltam, hogy a már meglévő kész lapot (szöveg + kép) valahogy be lehet-e fűzni. De ha túl sok szenvedéssel járna, akkor akár az is megteszi, hogy annyiban újrakezdem, hogy szöveg copy-paste ... s képeket is áthozom s külön beillesztem. Csak arra nem sikerül rájönnöm, hogy akár az "írás", akár az "oldal" tartalomban, hogyan lehet egy képet beszúrni egy meghatározott helyre (ehhez talán kell egy kis php ismeret is??
3

Full html

Ajnasz · 2006. Júl. 4. (K), 22.39
Copy paste a forráskódot írás/oldal stb. szerkesztőbe, beviteli formának pedig a full html-t válaszd. A képek természetesen legyenek a helyükön.
4

Kép beszúrása

Anonymous · 2006. Júl. 5. (Sze), 06.35
Képet feltölteni a drupal alatt található files könyvtárba és arra egy linket csinálni. Vagy használni valamelyik modult, pl.: image vagy img_assist.
5

Kösz"

Anonymous · 2006. Júl. 6. (Cs), 21.20
Ez így egyelőre kezd működni (a files könyvtárba való feltöltéssel) ... Kösz' a segítséget!!! A modulos dolgot pedig majd még próbálom. Egyelőre a menűkkel t..., kínlódok (már amikor van egy kis időm).