ugrás a tartalomhoz

Probléma Linux + Apache 2.2.2 + MySQL-max-5.0.22 + PHP 5.1.4 telepítésével

Sheridan · 2006. Május. 31. (Sze), 17.24
Kedves fórumozók!

Nagyon sokáig (két és fél nap) próbálkoztam ennek a problémának az önálló megoldásával, de már kifogytam az ötletekből. Ezért szeretném a véleményeteket és útbaigazításotokat kérni, hogy vajon mit csinálhatok rosszul.

A lényeg az, hogy egy alaptelepítésű Mandriva 2006 linuxban szeretném lecserélni (upgrade-elni) az Apache, PHP és MySQL szervereket a legújabbakra és testreszabni azokat.

Eddig jutottam el: az alább felvázolt telepítési folyamat után a localhost-on az "egyszerű" PHP programok (pár soros szkriptek, "Hello világ"-stílusú mesterművek, phpinfo();, stb) kiválóan futnak, azonban ha valamilyen komplexebb alkalmazást akarok megnyitni (pl: PHP-Nuke vagy Drupal, stb. alaptelepítés), akkor a böngészőben csak egy üres oldal jelenik meg. A logfájlokban nincs semmi hibára utaló jel (alaposan utánakerestem a gépen) vagy tipp arra, hogy mi lehet a baj. (A PHP-Nuke és Drupal telepítésében egyébként nem vagyok új, és máshol szépen megy... tehát vsz. nem ezzel van a baj, hanem a telepítéssel.)

Tehát, a telepítés... forrásból telepítenék mindent (kivéve a MySQL-t, mert azt binárisból). Így csinálom a dolgot:

MySQL:
groupadd mysql
useradd mysql
cp -f -p -R mysql-max-5.0.22 /usr/local/mysql
chown -R root /usr/local/mysql
chown -R mysql /usr/local/mysql/data
chgrp -R mysql /usr/local/mysql


Apache:
./configure --enable-so --enable-rewrite=shared --enable-speling=shared --enable-auth-dbm --enable-auth-digest --enable-dav --enable-dav-fs --enable-dav-lock --enable-deflate --enable-headers --enable-info --enable-mem-cache --enable-mime-magic --enable-ssl --enable-usertrack --enable-vhost-alias
make
make install

config: LoadModule php5_module libexec/libphp5.so
config: AddModule mod_php5.c
config: AddType application/x-httpd-php .php .phtml .php4 .php3



PHP:
./configure --with-apxs2=/usr/local/apache2/bin/apxs --with-mysql-dir=/usr/local/mysql --with-config-file-path=/etc --with-zlib-dir=/usr/include --enable-bcmath --enable-calendar --enable-dbase --enable-exif --enable-filepro --enable-ftp --with-gd --with-jpeg-dir=/usr/lib64 --with-png-dir=/usr/lib64 --enable-gd-native-ttf --enable-mbstring --enable-soap --enable-sockets --enable-memory-limit --enable-zend-multibyte
make
make install
libtool --finish /home/sheridan/Letöltés/webstall/php-5.1.4/libs
másolás php-distr.ini > /etc/php.ini



Utána MySQL adattáblák létrehoz, jelszavak létrehoz, CM telepít...
Ennyi... szerintetek? :(

Előre is hálásan köszi bármilyen útmutatást!
 
1

hmmm

Anonymous · 2006. Május. 31. (Sze), 22.09
üres oldalt akkor szokott dobni, ha nem fut a php-parser, gondolom próbáltál print-elni pl. az install.php-be?
php-ben a hibakijelzés teljesen be van kapcsolva?
tekintve, hogy forrásból tetted fel, esetleg rossz konfigból dolgozik, pl. próbáld meg szándékosan hibás configgal indítani az apache-ot(pl. hibás php.ini-vel).
kb. ennyi, így elsőre.
2

Megvan

Sheridan · 2006. Május. 31. (Sze), 23.20
Hali!

No, közben megvan a baj.

A hup.hu-n felhívták rá a figyelmemet, hogy lehet, hogy a mysql sockettel nem stimmel valami. Azt beállítottam, és azóta ketyeg szépen... :)

Ettől függetlenül köszi!!