ugrás a tartalomhoz

PHP forráskódok letöltése

Anonymous · 2006. Május. 27. (Szo), 22.26
Kérem írja már le ide valaki hogy hogyan lehet letölteni magát a *.php fájlt a netről, mert már próbáltam letöltőprogival is de csak a generált html-t töltötte le.
 
1

Hát...

ozoli · 2006. Május. 28. (V), 11.14
Tudod a phpnak pont ez a lényege, hogy a felhasználó semilyen körülmények között ne jusson hozzá a forráskódhoz. Szépen is néznénk ki, hamindenki el tudná lopni másik php scriptjét! Úgy tudod megszerezni, ha elkéred :) Soxerencsét hozzá :D
2

...

winston · 2006. Május. 28. (V), 12.06
a php szerveroldali, vagyis szerveren fut le, te csak az eredményt (html) látod. vagyis nem tudod leszedni. (hacsak a tulaj nem rakja fel letölteni. ajánlom figyelmedbe a php.net-et és a sourceforge.net-et
3

Nem lehet

Jano · 2006. Május. 28. (V), 22.26
Amikor a böngésző elkéri a .php végződésű oldalt akkor a webszerver nem a .php nevű fájlt adja vissza, hanem meghívja a szerveren levő PHP értelmezőt a php fájlra és végrahajtja. Ha a .php fájl generál valamilyen kimenetet akkor azt a webszerver vissza adja a böngészőnek.

Megj: Akkor is lehet, hogy egy php fájl fut le amikor nem jelenik meg a .php kiterjesztés az URL-ben.

Következtetés: Csak akkor fogod tudni más valaki szerveréről a PHP forrást letölteni, ha elromlik valamilyen konfiguráció, és a webszerver nem a PHP értelmezőnek küldi el a fájlt, hanem a böngészőnek.