ugrás a tartalomhoz

Milyen Angular mintaprogramot készítsek?

mahoo · Okt. 12. (Cs), 06.29
Most kezdtem el Angularral (2/4) foglalkozni és egyelőre tetszik.
Cél, hogy minél előbb valami kézzelfogható tudást összeszedjek, ami a már az álláskeresésben is jól jöhet.

Ennek érdekében a Mozilla MDN javascriptes, a typescriptlang.org illetve az angular.io anyagát olvasgatom.
Arra gondoltam, hogy egy olyan weboldalt/programot készítenék, ami csak néhány oldalból áll, de igyekszik felhasználni a lehető legtöbb funkciónalitást az Angulárból.

Egy webshopra esett a választás, aminek az alapja egy ingyenes bootstrap sablon, mert úgy gondolom egy ilyen feladat jó lehetőséget a gyakorlásra.

Mit gondoltok erről a 'tervről', milyen más típusú feladatot ajánlanátok?
 
1

Szabvany

janoszen · Okt. 12. (Cs), 09.25
Sztem a webshop egyreszt nem feltetlenul hasznalja ki az Angular elonyeit, masreszt talan kicsit bonyolult is. Erdemes lenne valami egyszerubbel kezdeni, pl. user bejelentkezhet es szerkeszthet szoveges dokumentumokat amiket egy konyvtarszerkezetben helyez el. Ha ezt korrektul megcsinalod, szerver oldali tamogatassal, akkor ezzel mar epp eleg munka lesz.
2

Köszönöm a

mahoo · Okt. 12. (Cs), 13.17
Köszönöm a válaszod!!
Gondolkodtam a dolgon... teljesen igazad van, hallgatok rád. Minden bizonnyal túl nagy falat lenne elsőre.

Már csak azért is, mert az eddigi szerény ismereteim alapján már a könyvtárszerkezet kialakításán is sokat gondolkodok. Persze lehet, hogy ez nem olyan fontos, de jó lenne valami konvenciót kialakítanom.

Mivel nagyon frissek még az ismereteim (pár naposak), tegnap azon járt az agyam, hogy akkor innentől kezdve nuku jQuery?
Nem biztos, hogy jól gondolom, de úgy látom, hogy Angularral mindent meg lehet oldani, amit jQuery-vel is. Arról nem beszélve, hogy a kód szervezés, felhasználhatóság össze sem hasonlítható.
DE van esetleg olyan feladat amikor azt mondjuk, hogy bár mindekettővel meg lehet csinálni, de ez most legyen inkább jQuery?

De visszatérve a feladathoz, mert ha őszinte akarok lenni, nem tudom megítélni, hogy mik azok a feladatok, milyen típusúak, amelyek kihasználják az Angular előnyeit. Kicsit felvilágosítanál ezzel kapcsolatban?
3

Igen

janoszen · Okt. 12. (Cs), 13.48
innentől kezdve nuku jQuery?


Ha belejossz ebbe az Angular/React vilagba es vissza kell menned a jQueryhez, sikitva fogsz menekulni. Nem mindent lehet megoldani vele, de minden masra meg ott a nyers JS.

Ha erdekel, keress meg privatban, mutatok projekteket / forraskodot.

De visszatérve a feladathoz, mert ha őszinte akarok lenni, nem tudom megítélni, hogy mik azok a feladatok, milyen típusúak, amelyek kihasználják az Angular előnyeit. Kicsit felvilágosítanál ezzel kapcsolatban?


Jellemzoen ahol 10 evvel ezelott desktop klienst irtal volna.
4

Szia, csak megerositened

mahoo · Okt. 13. (P), 12.39
Szia, csak megerositened kerlek, hogy kaptal-e tolem privat uzit, eljutott hozzad?
Koszonom!
5

Eljutott

janoszen · Okt. 13. (P), 19.30
Eljutott, irtam. :)