ugrás a tartalomhoz

Információbiztonsági képzés

entonibaba0720 · 2016. Szep. 18. (V), 09.57
Sziasztok! Nagyon érdekel az információbiztonság, szeretnék ilyen vonalon tanulni. Tudtok esetleg olyan képzést ajánlani, amely nem kötött informatikus diplomához és el lehet vele helyezkedni? Köszönöm.
 
1

Nem

janoszen · 2016. Szep. 18. (V), 14.47
Nem tudom, pontosan mit ertesz informaciobiztonsag alatt, de ha IT security a kerdes, arra nem fogsz talalni ertelmes kepzest. El is mondom miert.

Az IT security mint terulet hihetetlenul nagy. Foglalkozhatsz peldaul halozatok pentesztelesevel, fizikai biztonsaggal, de akar letezo programokban talalhato biztonsagi hibak kutatasaval is. Mindegyikhez egeszen mas skillek kellenek. Ha peldaul letezo programokat szeretnel reverse engineeringelni, akkor a C programozas lesz nagyon jo baratod, amig a halozat-biztonsagnal erdemes rafekudni a halozatok mukodesere, illetve az ezt elemzo toolok hasznalatara.

Magyaran ha ezen a teruleten szeretnel elhelyezkedni, egy kis elozetes tudast fel kell szedned mielott rafordulsz a security aspektusra. Ha pontositod, hogy melyik teruletre szeretnel ramenni, probalok segiteni, hogy mit erdemes tanulni.
2

Szia! Köszönöm a válaszod.

entonibaba0720 · 2016. Szep. 18. (V), 18.39
Szia! Köszönöm a válaszod. Igen, azt látom, hogy hatalmas területet ölel fel, ezért is vagyok kicsit elveszett. Fizikai biztonsági kérdések érdekelnének igazán, mert úgy gondolom, hogy korban kicsit el vagyok késve ahhoz, hogy megtanuljak néhány programnyelvet annyira, hogy úgy átlássam, hogy elemezzem. :)
Lehetőségem lenne elvégezni egy műszaki informatikus képzést, ami talán ad arra alapot, hogy ne süllyedjek el a mély vízben.
3

Haaaat

janoszen · 2016. Szep. 18. (V), 20.21
Ha egyetemet nezel, ket dologra kell felhivnom a figyelmedet:

1. Az egyetem szivatni fog. Rengeteg olyan dolgot fogsz tanulni, aminek nem tudod, mi az ertelme. Sot mi tobb, a tanarod sem fogja tudni megmondani. Ergo kell az onmotivalo keszseg ahhoz, hogy vegig csinald.

2. Az egyetem nem eleg, messze nem. Amit ott tanulsz, az maximum belekostolas egy-egy szakteruletbe, a tenyleges tudast neked kell magadra szedned.
4

A képzés, amit írtam, csak

entonibaba0720 · 2016. Szep. 18. (V), 20.41
A képzés, amit írtam, csak OKJ-s.
6

Haaat

janoszen · 2016. Szep. 19. (H), 11.47
Most igy rakeresve arra, hogy "muszaki informatikus OKJ" nekem ezt az oldalt dobta ki: http://szakkepesites.hu/szakmak/muszaki_informatikus.html

Ebben egy csomo minden van, amire nem lesz szukseged. Hogy csak par vicces dolgot kiemeljek:

Munkaszervezéssel kapcsolatos tevékenységet végez - sztem ez a projekt menedzser feladata

Megvalósíthatósági tanulmányt készít - eletemben nem lattam meg ilyet, sem kis cegnel, sem nagynal. Foleg nem informatikus altal keszitettet.

Folytathatnam. Az egesz ugy hangzik, mint a muszaki menedzser kepzes. Jo sok folosleges burokraciat tanulsz, de konkret szaktudast keveset. Ha a security erdekel, ennek pont az inverze kell: melyre meno szakmai tudas, nagyon tisztaban lenni az alapokkal, es atlatni, hogy mi es miert mit csinal.
7

Köszönöm a válaszod.

entonibaba0720 · 2016. Szep. 19. (H), 18.21
Köszönöm a válaszod.
5

OSCP

Greg · 2016. Szep. 18. (V), 21.27
Ha az angol megy, akkor az OSCP-vel eleg jol el lehet kezdeni egy karriert.