ugrás a tartalomhoz

Windwos 7 nem tölti le a frissítéseket, csak pörög-pörög órákig

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 28. (Cs), 20.07
Üdv!

Windows 7 64 bit, Ultimate

Már jó ideje nyomozok, mindenféle Microsoft javító programot kipróbáltam, de nekem is az a bajom, amit a neten találtam, de nem kapott választ az illető.

Az első telepítés után sem, tehát nem arról van szó, hogy éppen nincs mit letölteni.
És így egyes Eszközmeghajtókat sem sikerült telepíteni.

Egy manapság elég gyakran jelentkező hibával kapcsolatban érdeklődnék.
32 v. 64 bites win7 telepítése után szeretnék frissítéseket letölteni, de helyette csak keresi a frissítéseket órákon át, és nem talál semmit. Mi lehet ennek az oka, fél éve ilyen még nem volt. Köszönöm a válaszokat előre is.
 
1

neted van? :-D

Pepita · 2016. Ápr. 29. (P), 07.37
Ha ok a win7, írj Gates barátodnak, azzal együtt, hogy miért nem akarsz "remek" win 10-et.
Kíváncsi lennék mit mondanak.
1. telepítés után hagyd is ott pár órát keresni, közben ne nagyon csinálj semmit, mert annál lassabb. Hétfőn én is így jártam, Kb 3 órát csak keresett. (Mondjuk közben más is volt, ezért mondom, hogy türelem.)
2

Egész éjszakára is otthagytam

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 29. (P), 12.29
Egész éjszakára is otthagytam már, csak fut a zöld csík, ennyi.
Ha meg konkrétan eszköztelepítőt keresnék, akkor egyszer csak kiírja, hogy nem talál semmit.

Hogy miért Win7? Mert azok közé tartozom, akik vásárolt programokkal dolgoznak, és van, amelyik több százezer, viszont XP alatt mentek csak, kis problémával, de elmegy Win7-en, viszont azutánival már nem. És pár év után nem akarok költeni megint több százezret egy újabb programért csak amiatt, mert a Windows újabb verziójával csak az menne.

Az az igazság, hogy Win7-et akarok venni, de már sehol sem kapni, úgyhogy a legális 128 nap után már nem tudom mi lesz. Csak olyan helyen látok eladó Win 7-et, amilyen bolt tök ismeretlen, azaz nem bízom benne.

Néztem a Microsoft viszonteladói listáját. Vagyis néztem volna, mert sehol sem jön elő az oldalukon.

Pár hónapja még XP-t nyomtam, de most már nem merem.
3

Én úgy tapasztaltam, hogy ha

SecMan · 2016. Ápr. 29. (P), 13.23
Én úgy tapasztaltam, hogy ha update keresés közben (pár óra után) nyomsz egy újraindítást, majd megint behozod az update keresést akkor előrébb lesz. Lehet, hogy ezt többször is el kell játszani.
Pl. volt amikor ilyenkor csak egy pillanatra jelent már meg a csík és utána már listázta a frissítéseket.
6

próba!

Pepita · 2016. Ápr. 29. (P), 20.01
Nekem is volt közben kényszer reboot, de nem tudom, hogy előtte hogy állt az update. Ki kell próbálni.
4

Virtuális gép

Hidvégi Gábor · 2016. Ápr. 29. (P), 13.29
Ha XP-n gond nélkül megy, akkor érdemes azt feltenni egy virtuális gépre, és arról futtatni. Ha a hardvered támogatja a virtualizációt, akkor szinte natív sebességgel fog menni a program.

Az XP ilyen környezetben - az egyszerű videokártya driver miatt - alapból nagyjából csak 70 megabájt memóriát használ, tehát nem kell sok RAM-ot hozzárendelni.

Legális operációs rendszert/kulcsot a hardveraprón lehet venni, viszont figyelni kell az eladó értékelésére.
5

Már nagyon sokat vártam, és

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 29. (P), 17.14
Már nagyon sokat vártam, és több nap alatt sokszor újraindítottam. Van 15 frissítés, ami akkor ment fel, amikor az IE-t frissítettem a legújabbra, de mást nem és az Update továbbra is azt írja ki, hogy még nem volt keresés, se telepítés és csak pörög-pörög.
K.ra idegesítő. Letöltöttem a Microsoft FixIt, vagy milyen programját, az sem futott végig, pedig direkt az Update javítására ajánlják a honlapjukon.

Ami az XP-t illeti, nem jó megoldás a virtuális gép, ezt már végigjátszottam, megkérdeztem a Microsoftot is és azt mondták, hogy hiába futtatom Win7 alatt az XP-t, mert amikor az XP-ben dolgozom, arra az időre ugyanolyan sebezhető a rendszer, mintha natív XP futna.

A kulcsvásárlás az említett helyen: na arról meg azt írják a Microsoft honlapján, hogy ők nem árulnak külön kulcsot, tehát ezek általában csalások, kalóz dolgok.
8

XP

Hidvégi Gábor · 2016. Ápr. 29. (P), 21.18
"Guns don't kill people. People kill people."

A fenti analógiájára: önmagában egy XP teljesen biztonságos, akkor kell félni, ha nem tudod használni. Nem úgy van, hogy megy a vírus szomorúan az interneten, észreveszi, hogy XP-t használsz, és rátelepül, hanem te, a felhasználó vagy az, aki megbízhatatlan oldalt nyitsz meg vagy vírusos szoftvert telepítesz.

Ha a kérdéses szoftvernek nincs szüksége hálózatra, akkor nyugodtan letilthatod a virtuális gép hálózati kártyáját. Ugyancsak rajtad múlik, hogy megállod, ne a virtuális gépen netezz. Így egyáltalán nem kell félned.

Tavaly augusztusig, amíg le nem cseréltem a gépem, XP-t használtam. 2003-ban volt rajta egy évig víruskereső, de rájöttem, hogy teljesen fölösleges, tudok magamra vigyázni, és az operációs rendszer biztonsági frissítéseit is kikapcsoltam. Párévente leszedtem egy online víruskeresőt, de sosem talált semmit. Ezt persze nem ajánlom senkinek, aki nem tudja, hogyan működik a számítógép.
9

+1

Pepita · 2016. Ápr. 29. (P), 22.51
Amennyire már kikopott az XP, nem is igen hinném, hogy céloznák vírusok.
10

Biztonság, 1. számú

bamegakapa · 2016. Ápr. 30. (Szo), 09.36
Biztonság, 1. számú szabály:

Sose hallgass arra, aki esküszik hogy mindig így csinálta, oszt sose lett baja belőle.
14

Eszembe se jutott, én is így

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 30. (Szo), 21.05
Eszembe se jutott, én is így gondolom, bár sokszor lassítja a gépet, a legerősebb beállításokkal megy nálam a védelem, Eset, vagy a Microsoft sajátja.
7

Microsoft contact

Pepita · 2016. Ápr. 29. (P), 20.09
1. Kapásból elég indok, hogy írj nekik.
2. Én a géppel együtt kaptam a win7 64 en (hétfőn jött meg) , telepítve, tehát van még rá mód hozzá jutni. Küldj egy emlékeztető private hétfőn reggel, akkor belinkelem honnan van.
11

Az aquanál szerintem van, én

bamegakapa · 2016. Ápr. 30. (Szo), 09.39
Az aquanál szerintem van, én ott vettem.
12

Annyit megtennél, hogy

inf · 2016. Ápr. 30. (Szo), 10.57
Annyit megtennél, hogy privátban megírod a rendszereto nikkű úriembernek (a nevem nélkül természetesen ;) ), hogy amennyiben még nem próbálta, nézzen rá erre a linkre: https://support.microsoft.com/en-us/kb/971058
?

Mostanában rengetegen bajlódnak az akadozó win7 update-tel, nálam ez megoldotta ugyanazt a problémát, amivel ő(?) küzd, csak nem árt tudni róla, hogy ezzel elveszhetnek a korábbi update-ekkel kapcsolatos infók, köztük az is, hogy mi volt letiltva.
13

Mi ez a titkos üzenet? :-) Mi

Kérésre törölve 18. · 2016. Ápr. 30. (Szo), 21.04
Mi ez a titkos üzenet? :-)
Mi vész el? Legfeljebb letölt mindent ismét, nem?
15

Én nem tudom, csak

inf · 2016. Ápr. 30. (Szo), 21.28
Én nem tudom, csak továbbítottam. Nem érint a kérdés.
16

off

Pepita · 2016. Május. 1. (V), 19.15
Tiszta CIA... :) Ilyet is vállalsz? :-D
17

Alap, sőt még ciao-t is. xD

inf · 2016. Május. 1. (V), 23.02
Alap, sőt még ciao-t is. xD
18

mappaméret és file dbszám különbség XP és WIN7 között?

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 5. (Cs), 23.14
Nem tudom, hogy a frissítés hiánya lehet-e az oka (nem hiszem), de még sose hallottam olyanról, és ezért a google sem segít, hogy ugyanazt a mappát megnézem XP-ben, és WIN7-ben, az előbbi 56 GB-ot és több mint 370 ezer file-t mutat, utóbbi 27 GB-ot és 260 ezer file körüli darabszámot.
Át akartam másolni egy másik merevlemezre Total Commanderrel és előtte megnéztem rá fog-e férni.
Hát most totál nem tudom mi van és így ugyebár nem tudom áttenni, mert nem tudom minden át megy-e.
19

képek?

Pepita · 2016. Május. 6. (P), 07.42
Rejtett / rendszer fájlok között nem tudom mennyi a különbség a két win között, de tudom, hogy van.
Ha pl sok kép van, akkor thumbs.db simán lehet esélyes. Ha ezeket win7 már másképp kezeli, elképzelhető, hogy ki hagyja másoláskor.
Total commander is mást mond a két op rendszeren?
Ha lehet, takarítsd ki az ilyen fájlokat.

Update: másold XP alatt, aztán nézd meg win7.
Vagy r sync.
20

A rejtett file-ok meg vannak

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 6. (P), 15.56
A rejtett file-ok meg vannak jelenítve mindenhol, bár szerintem ettől függetlenül másoláskor mindent másolnia kell. Nem dönhet magától úgy, hogy pl. a kis előképeket nem másolja.

Total C.-ben is néztem mindkét helyen, a jobb egérgombos/tulajdonság módszerrel, de gondolom az a Windows módszert használja ugyanúgy. Ezért is lehet, hogy a TC ugyanazt mondja mint a Win, az egyiken ezt, a másikon azt.

Sajna nem tudom XP alatt másolni, mert az XP nem látja a másik merevlemezt. Utólag tettem bele a gépbe, és valamiért csak a Win7 látja. Ugyanígy egy ideje a DVD meghajtót se látja az XP, de mivel le fogom törölni, ha már jó a WIN7, nem akarok az XP javításával foglalkozni.

Az r sync-et megnéztem googleban, az Linux, ha jól sejtem. Azom nincs. Szeretném, de pl. nem megy rajta az Adobe design cucc, ami viszont kell.
21

Rájöttem

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 6. (P), 20.06
Rájöttem, de nem örülök: XP alatt egyedi mappajogosultságokat is adtam helyenként, tehát nem az Egyszerű filemegosztást használtam. Mondjuk ezt visszaállítottam erre, de úgy látszik nem nullázta le a dolgokat.
És a Win7 rendszergazdaként nem látott bizonyos mappákat, file-okat.

Amiért nem örülök az az, hogy illett volna szólnia az op rendszernek, hogy nem lát mindent, mert ha valaki nem olyan elővigyázatos, mint én, hogy elébb megnézi XP-ben a mappaméretet, majd Win7-ben is, akkor nem is tudja, hogy nem másolt át mindent, szépen letörli az eredeti helyről és aztán csodálkozna idővel, amikor keres egy-egy mappát, filet, hogy nincs meg, mivel az nem másolódott át.

Szóval ez elég gáááááááááááááááááz!
22

Nem kell szólnia

Pepita · 2016. Május. 7. (Szo), 08.16
Ha megosztod a vrinyó egy részét, a másik részhez nincs jogosultsága egy usernek, ugyan miért kéne "szólnia", hogy lenne még ott valami, csak nem neked? Logikus, hogy csak azt lásd, amihez legalább olvasási jogod van.
Felhívás egy keringőre, ha mutogatod. Egy gyereknek se mutatod meg a vatta cukrot, ha nem veszel neki.

rsync. Így egybe, létezik Windowsra is. Ezt nem fogja megoldani a jogok miatt, de amúgy egy nagyon jó kis cucc fájlok szinkronizált másolására.
23

Nem külön partíción van, egy

Kérésre törölve 18. · 2016. Május. 10. (K), 21.22
Nem külön partíción van, egy mappában és annak almappáiban.
Amit mondasz önmagában rendben, de ha pl. egy cégnél van egy rendszergazda és az a dolga, hogy másik merevlemezre másoljon mindent, akkor azért mégis csak kéne tudnia, hogy nem másol át mindent és mivel a rendszergazda jogosultság a rendszergazda jogosultsága, erre van kitalálva (ezért is kap meg alapból bizonyos többlet jogokat), akkor a rendszernek jeleznie kéne, hogy hé öcsi, nem másolsz mindent át, mégha azt is hiszed.