ugrás a tartalomhoz

CSS táblázatos (div) oldal lementése?

PeterWeb · 2006. Ápr. 18. (K), 15.34
Sziasztok!

A trend mostanában egyre inkább az, hogy CSS-div-vel oldjuk meg a táblázatos struktúrát a honlapon. Viszont én úgy tapasztaltam, hogy ha egy ilyen oldalt szeretnék lementeni mondjuk Firefoxban (Save Page As, Web page complete), akkor a lementett honlapot megtekintve, már csak text-et látok, a fotókat, css formázást nem. Pl. a weblabor lementésénél is ezt tapasztalom.

Mi lehet ennek az oka? A hiba bennem van, vagy a firefox-ban, vagy magában a css-es táblázat megoldásban, vagy pedig az az oka, hogy a weblaboron külön css van a media-ra, vagyis a nyomtatásra?
 
1

Teljes oldal?

janoszen · 2006. Ápr. 18. (K), 15.41
A teljes oldalt mented le? Vagy csak a HTML-t? Ha csak a HTML-t akkor világos a helyzet, mert a CSS külső fájlban van.
3

igen, teljes

PeterWeb · 2006. Ápr. 18. (K), 16.03
Igen, a teljes oldalt mentettem le.
2

@import-ot nem támogatja

Jano · 2006. Ápr. 18. (K), 15.47
Kipróbáltam. Amennyiben Firefoxban (1.5.2) teljes lap lementést kérünk akkor a html fájl mellett létrehoz egy html_fajl_neve_elemei nevu mappat is es a html fajlban erre a mappara irja at a CSS és kep hivatkozasokat, mindaddig amig a kulso CSS fajl LINK elemmel van kapcsolva. A @import-os modszernel nem irja at a hivatkozast (es nem is menti le a css-ket.)
4

pontosan igy

PeterWeb · 2006. Ápr. 18. (K), 16.08
Igen, tényleg ez van, és ez furcsa.

Internet Explorerben is kipróbáltam, és ugyanezt tapasztaltam. Most az a kérdés, hogy akkor a böngésző gyártóknak kellene ezt kijavítani, vagy pedig inkább más módon (nem importtal) illesszük be a css-t.
5

linkkel illeszd

Jano · 2006. Ápr. 18. (K), 16.39
A @import módszert gondolom azért választották a weblabor készítői mert ezzel Netscape 4 és IE4 elől el lehet rejteni a CSS fájlt és nem teszi használhatatlanná az oldalt. Ha más indok nem szól a @import használata melett csak a 2 nagyon öreg böngésző lekezelése akkor én a lementés elrontása miatt a LINK használatát választanám, mert az több embert érinthet.