ugrás a tartalomhoz

PHPMailer

s_volenszki · 2006. Ápr. 16. (V), 20.38
Kedves Fórumolók, és Mr. Hodicska Gergely!

A fórumon nagyon sok hasznos információt találtam a levélküldéssel kapcsolatban. Hosszas tanulmányozás után összeütöttem egy szuper hírlevelező progit. Tulajdon képpen tökéletesen működik. Kipróbáltam IsMail()-t és a jelenlegi levelező listám nagyjából 2450db címből áll. kb. 250KB méretű leveleket készítünk havonta, és gond nélkül kiküldi az összeset (kb. 2-3perc)!

Tovább feszegettem a témát, de a szolgáltatóm az fsockopen()-t nem engedélyezi. A php.net-en művelödtem, és észrevettem a pfsockopen()-t! Átjavítottam a class.smtp.php-ban az fsockopen-t pfsockopen-re, és működik az isSMTP() is, de lényegesen lassabb, ezért maradt az isMail().

Mondhatnám azt is, hogy Jobb well done! de mi lesz ha már 25000 címünk lesz?
Csak kiscsikó vagyok php-ben, de már sok mindent hallotam és olvastam arról, hogy hosszab script futási idő után a szerver beavatkozik és leállítja a folyamatot!

Miközben a fórumot olvasgattam, észrevettem Hodicska Gergely egy hozzászólását, és ezzel kapcsolatban szeretnék útmutatást kérni!

PHP->Levél küldés és fogadás PHP-ben.->Hírlevél készítése/6

"Szerintem futass x. percenként cronból egy szkriptet ami..."

Ez mit jelent? Ez egy olyan utasítás ami meghatározott időközönként akkor is lefut, ha az oldal nincs betöltődve? Vagy túl nagy ostobaságot kérdeztem? Bár nekem azt tanították, az az ostobaság ha valaki nem kérdez!!!

Várom válaszotokat: s_volenszki
 
1

Cron...

janoszen · 2006. Ápr. 16. (V), 21.17
A cron szerintem, eleve kizárva, ha a szolgáltatód az fsockopent sem engedélyez. Egyébként azt jelenti, hogy a rendszer időzítő adatbázis segítségével bizonyos időnként lefuttatod a scriptet, amelyik kiküldi a leveleket.

Ha jól tudom, a sendmail nem blokkoló üzemmódban küldi el a leveleket, tehát azt tudod használni. Bár ez megint szolgáltató függő.
2

cron vagy emulálása

Hodicska Gergely · 2006. Ápr. 16. (V), 21.36
Igen, a cron egy olyan mechanizmus, ami lehetősvé teszi neked, hogy valamilyen program megadott időpontban, vagy megadott rendszerességgel lefusson parancssorból. Ha hosszan futó programot futtatsz így, akkor figyelni kell arra, hogy nehogy egy következő futás már akkor beinduljon, mikor még az előző fut. Erre megoldás lehet, hogy ha tudod, hogy max 5 percig fut a scripted, akkor úgy állítod be, hogy mondjuk negyed óránként fusson le. De ha szükséges, akkor programból is lehet biztosítani, hogy a script csak egy példányban futhasson.

Ha a szerveren nincs hozzáférésed a cronhoz, akkor pl. megoldás lehet az is, ha van olyan ismerősöd, akinek van szervere, és megteszi neked, hogy meghívja a scripted cronból, vagy pedig vannak PHP cron-t emuláló megoldások, de gondolom ezeknek feltétele az, hogy legyen egy olyan oldalad, amit viszonylag folyamatosan látogatnak az emberek.


Felhő
3

cron

s_volenszki · 2006. Ápr. 17. (H), 08.23
Megint nagyon sokat köszönhetek nektek, bár az elmondottak alapján azt kell megállapítanom, hogy jelenlegi szolgáltatónál így nem fogom tudni megoldani, az oldalunk meg pillanatnyilag nem bonyolít nagyobb forgalmat napi 100 látogatónál.

Bár nem vagyok php programozó (gyárilag), de ez a PHP cron emulálás volt a végső tervezetem! Csak még nem tudtam hogy így hívják!

Ismét csak azt tudom mondani, köszönöm, és ha bármit tehetek a fórumért (hogy ne csak mindíg kérjek) állok rendelkezésre!

Üdv: Volenszki Sándor