ugrás a tartalomhoz

Pluginek Symfonyban?

janoszen · 2014. Okt. 9. (Cs), 22.16
Sziasztok,

adott egy vadonatúj Symfony 2.5 projekt, amiben routingot kellene hegeszteni. A vágyódás az volna, hogy a rendszer bővíthető legyen pluginekkel, azaz mind az admin felület, mind a publikus részén be lehessen iktatni elemeket egy adott csomag telepítésével. Nem cél az, hogy a pluginek webes felületről telepíthetőek legyenek.

Elsőre arra gondoltam, hogy minden plugin legyen egy bundle és a bundle-öket a rendszer töltse be dinamikusan, viszont szeretném azt, hogy az admin felület áthelyezhető legyen másik domainre, szóval a routinggal vagyok bajban...

Szumma szummárum, kíváncsian várom, Ti hogy oldanátok meg egy plugin rendszert Symfonyban.

János
 
1

Hali,Gondolom az lenne a

Práger Ádám · 2014. Okt. 10. (P), 12.09
Hali,

Gondolom az lenne a szándék, hogy több ügyfélnek ugyanazt az alapkódot adni, ugye?

Én kerülném a dinamikus bundle betöltést, inkább csinálnék a közös kódnak egy repót, és onnan forkolnám az egyedi ügyfelek kódját. Még jobb megoldás ha dependency a közös kód... több meló (pl ha egy service-t felül kell csapni), de szebb megoldás.

Coupling probléma lesz bőven, főleg ha Doctrine ORM is játszik, ezért kapásból csak 1 irányú relációkkal kezdeném a projektet.

A routing problémát nem biztos, hogy jól értem. A router gond nélkül kezel hostokat.
2

Igen

janoszen · 2014. Okt. 10. (P), 12.34
Igen, talan legkonnyebben ugy kepzelheted el, hogy CMS rendszer amihez kellene tudni plugineket irni. Viszont egy pluginben kellene mind admin- mind frontend controllernek lenni ugy, hogy a plugin nem tudja, milyen domainen fut.
3

Aha, akkor ez egyszerű :) Nem

Práger Ádám · 2014. Okt. 10. (P), 12.43
Aha, akkor ez egyszerű :) Nem kell neki tudnia, mivel a domain a baseurl része symfoynban, maga a generálás és a matchelés is csak a "valós" részt veszi figyelembe.