ugrás a tartalomhoz

Css - Böngésző scroll esetén a header nem ismétlődik.

danó · 2014. Aug. 14. (Cs), 14.45
Adott egy oldal, ahol header és footer szélessége 100%.
Ha kisebbre veszem a böngésző méretét a hátterük nem ismétlődik.
Próbálkoztam de még nem sikerült megoldani.
Link:

Köszi a helpet!
 
1

Javítottad? Mert nálam most

Hidvégi Gábor · 2014. Aug. 14. (Cs), 17.12
Javítottad? Mert nálam most jó, legalábbis nem változik semmi, ha átméretezem a böngészőt (Opera 12).
2

Nem javítottam

danó · 2014. Aug. 14. (Cs), 17.20
Firefox-ot használok. Lehet ez is gond.
3

Jobbra scroll

danó · 2014. Aug. 14. (Cs), 17.23
És ha jobbra scrollozod? A header háttér megszakad úgymond nem úgy látszik?
4

Így tényleg rossz, nem tudom,

Hidvégi Gábor · 2014. Aug. 14. (Cs), 17.25
Így tényleg rossz, nem tudom, eddig mit néztem : | Viszont most meg már mennem kell, sajnos nem tudom megnézni, mi lehet a gond.

Én egyébként ilyen jellegű háttérképeket a body és a html tag-nek szoktam adni, pont az ilyen jellegű problémák elkerülése végett.
5

Minimális szélesség a szülőelemnek

pkadam · 2014. Aug. 15. (P), 10.29
Ez egy gyakori probléma az olyan, manapság elterjedt – nem reszponzív – designoknál, ahol az egyes fix szélességű szekcióik egy teljes szélességű ún. konténer-elemben vannak, és a háttér ez utóbbiak számára van beállítva, így az kétoldalt is folytatódik. Kis méretben azonban, amikor a böngészőablak keskenyebb, mint a szekciók szélessége (ez leggyakrabban 960px), vízszintes görgetés esetén a konténer háttere (legyen az kép vagy egyszerű szín) már nem fog látszódni, hanem az így előbukkanó tartalom mögött a BODY elem háttere fog megjelenni. Ennek oka, hogy a konténer alapértelmezett szélessége 100%, ami a böngészőablakhoz igazodik, tehát 800px-es böngészőszélesség esetén az is 800px lesz, meg jobbra görgetve az oldalt az ezen már túlnyúló belső elem mögött (160px szélesen) így nem lesz háttér.

A megoldás: a konténer elemeknek (jelen esetben elég a "wrapper" ID-jű DIV-nek) egy minimális szélességet kell megadni, ami egyenlő a szekciók meghatározott szélességével (a hivatkozott példában ez 1366 px). Amennyiben a deklarált szélességű elemeknél "margin" (ill. "padding", ha a "box-sizing" CSS-tulajdonság értéke nem "border-box"), vagy valamely szülőjüknél "padding" van beállítva, ezek oldalirányú méreteit hozzá kell adnunk a konténer minimális szélességéhez.

#wrapper {
	...
	min-width: 1366px;
	...
}
Javaslom egyébként, hogy 1366 pixelnél mindenképp kisebb szélességet adj meg a belső elemeknek, hiszen egy hagyományos felbontás esetén még számolni kell a gördítősáv szélességével is (nagyjából 24 pixel).
6

Köszönet!

danó · 2014. Aug. 16. (Szo), 00.02
Sikerült megoldani a problémát az általad felvázolt módszerrel.
Köszönet érte!