ugrás a tartalomhoz

Látogatónak automatikus telepítődjön betűtipus

Anonymous · 2006. Már. 4. (Szo), 11.27
Sziasztok

Hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy az arra tévedő k
látogatónak automatikusn feltelepítődjön egy betűtipus?
 
1

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Már. 4. (Szo), 12.04
Szerencsére sehogy :)
2

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Már. 4. (Szo), 12.12
Ha nem lehet megoldani, akkor azt hogy csinálhatnám meg, hogy azzala betűtipussal jelenjen meg az oldal amivel én csináltam a weblapot (amennyiben az a betűtipus nincs telepítve a látogatónak)
3

<Nincs cím>

winston · 2006. Már. 4. (Szo), 12.17
erre van technológia, bár ha jól emlékszek, csak IE alatt működik (bár ez nem fix) őszintén szólva most nem ugrik be, hogy hol van róla leírás, de biztos majd lesz, akinek igen

máshogy nem tudod megoldani, hogy úgy jelenjen meg. (remélem nem ilyen Comic Sans betűtípussal akarod kábítani a népet :) )

W.
5

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Már. 4. (Szo), 12.18
Nem :) Darren Shanessel :D
Majd ha kész az oldal megmutatom :D
4

Nézz körül!!!

PogiG · 2006. Már. 4. (Szo), 12.17
Lentebb már nyitottak ilyen jellegű témát "betűkészlet csatolás, CSS" néven!
6

WEFT

winston · 2006. Már. 4. (Szo), 12.30
azért egy link mehetett volna. ;) szóval http://weblabor.hu/forumok/temak/12099
igen, amúgy erre gondoltam: WEFT (és pont Proclub mutatta...)

W.
7

Flash

Anonymous · 2006. Már. 4. (Szo), 12.39
Hogy minden böngibe egyformán jól menjen, arra én csak egy megoldást tudok: flashbe teszed az egész oldalt, ha jól tudom, abba beágyazható bármilyen betűtípus.

Ennek persze számos hátránya van, döntsd el, megér-e az oldalad megjelenése ennyit.
8

No-no Flash

winston · 2006. Már. 4. (Szo), 12.44
Flash: hm... az nem arra való. A flash a design-ra fókuszáló oldalra való (pl.. egy művész portfoliója, vagy hasonló) A tartalom alapú oldalaknál maradjunk csak a (X)HTML-nél. Sok olvasót riaszthatsz el, ha flash-be teszed az egészet, és sokkal nehezebb karbantartani, ha mondjuk sűrűn változik. Ezen kívül egyéb nehézségek is felmerülhetnek, (regisztráció, ilyesmi, némileg bonyolultabb, és tán olyan is van, amit nem tudsz megoldani benne) amik PHP/HTML-ben nem problémák. Nem akarok a Flash ellen beszélni, én nagyon szeretem, csak annak is megvan a helye. Amúgy tanácsom: ha ilyen spéci betűtípust használsz, maradj vele a címek szintjén. A lényegi tartalomhoz meg használj valami standard web-es betűtípust, hogy könnyen olvasható legyen.

W.
9

IMG

Anonymous · 2006. Már. 4. (Szo), 12.56
Pontosan ezekre utaltam a "számos hátránya van" kiegészítéssel, még hozzátenném, hogy a keresők sem tudják leindexelni, sőt a karakteres böngészők sem tudnak vele mit kezdeni, és azért lehetne még sorolni. Ám ezen ellenérvek ellenére azért megoldható flesben a dolog, szóval csak ajánlottam neki egy lehetőséget...

Másik lehetőség, hogy képként mented le az elkészített oldaladat, és azokat mintegy mozaik összerakod. Hasonló hátrányokat lehetne felsorolni ezzel szemben is, mint a flash-es verziónál, ám ez is egy alternatíva...
10

képek

winston · 2006. Már. 4. (Szo), 13.00
azért jobbnak láttam kicsit szemléltetni a hátrányokat, meggyőzésképp ;)

a kép is egy megoldás, de tán még rosszabb: nagy a mérete, sokat kell letölteni, (többet, mint Flash), és azzal szemben is csak hátrányai vannak.

az még egy megoldás, hogy (á'lá csszengarden) a címeket span-blokkba teszed, és css-el kicserélteted képekre. így azok is látják, akik esetleg nem néznek képeket (szöveges böngésző, kikapcsolt képletöltés), és csak annyi kép van, amennyi cím (az azért nem lesz annyira sok letöltenivaló)

W.
11

sIFR

aries · 2006. Már. 4. (Szo), 13.54
http://www.mikeindustries.com/sifr/
--
Aries
http://aries.mindworks.hu