ugrás a tartalomhoz

Domainből/könyvtárból vissza egy szintet

mahoo · 2014. Ápr. 15. (K), 21.03
Hát nem egy találó cím, de nem tudok most jobbat.

Ezt a hibaüzenetet kapom:
Warning: include_once(): open_basedir restriction in effect. File(/web/www.domain.hu/www/include/libs/Smarty.class.php) is not within the allowed path(s):...


Ami logikus is, mert az alábbi helyzet áll fenn:
Van egy magyardomain.hu es van egy angoldomain.hu, ami a magyardomain.hu/www/angoldomain könyvtárra van irányítva. És szeretnék behúzni egy fájlt az angoldomain.hu-n a magyardomain.hu/www/include könyvtárból. Ekkor kapom a fenti hibaüzenetet.

Hogy ez miért így van kialakítva, az ne kérdezzétek, azt szeretném megtudni, hogy konkrétan ez a hozzáférési probléma feloldható-e valamilyen módon?
Köszönöm a segítséget.
 
1

Korlátozás

Poetro · 2014. Ápr. 16. (Sze), 08.33
Igen, feloldható a korlátozás, csak a php.ini-ben át kell írni a korlátozást. Egyébként esetleg hasznosabb lenne, esetleg a fájlt duplikálni, és akkor nem kellene egy másik projektből include-olni.
Másik megközelítés lehet, hogy a közös dolgokat egy közös könyvtárba teszed, majd mindkettő onnan importál dolgokat. És akkor esetleg a mappákat átszervezed.
/web/projektem/kozos
/web/projektem/angol
/web/projektem/magyar
2

És/vagy használhatsz

spapp · 2014. Ápr. 16. (Sze), 10.46
És/vagy használhatsz symlinket is.
3

Ezt találtam: When the file

mahoo · 2014. Ápr. 16. (Sze), 13.09
Ezt találtam:
When the file is outside the specified directory-tree, PHP will refuse to access it. All symbolic links are resolved, so it's not possible to avoid this restriction with a symlink.


Ha jól értem akkor symlink nem jó.
4

Nagyon jó! Köszönöm a

mahoo · 2014. Ápr. 16. (Sze), 13.10
Nagyon jó! Köszönöm a segítséget! Megpróbáljuk a php.ini-s módszert...
5

Nem javaslom

janoszen · 2014. Ápr. 16. (Sze), 13.29
Alapvetoen nem javaslom es ertelmes tarhely szolgaltato ezt neked nem is fogja csak ugy megengedni, mert ezzel bekorlatozza magat, hogy nem tudja attenni az adott domaint egy masik szerverre ha kezd sok lenni a terheles a gepen. Ha lehet, probalj meg inkabb ertelmes megoldast talalni vagy a kulonbozo domainek kozott inkabb HTTP-n kommunikalni valami API-val.
6

Valójában az lenne a feladat,

mahoo · 2014. Ápr. 16. (Sze), 13.48
Valójában az lenne a feladat, hogy közös adatbázissal, közös termékfotókkal és közös adminnal kellene egy 2 nyelvű oldalt működésre bírni, úgy hogy az idegen nyelvű oldalnak saját robot.txt-je is legyen. Ezért lett létrehozva egy könyvtár az angol oldalnak, amire mutat az angol domain.
Maga a kiszolgáló motor lekezeli a két nyelvet, de nagyon szeretnének 2 robot.txt-t. Ezért gondoltam arra, hogy az angol könyvtárból "visszanyúlva" használom fel az összes adatot.

Látom én is, hogy ez nem valami jó megoldás, ezért is kértem segítséget.
7

Mi lenne, ha egy helyre

Hidvégi Gábor · 2014. Ápr. 16. (Sze), 17.47
Mi lenne, ha egy helyre összevonnád a kódbázist, a nyelvvel kapcsolatos dolgokat elkülönítenéd (külön könyvtárba mondjuk), a nyelvválasztással kapcsolatos dolgokat pedig megoldanád mod_rewrite-tal?
8

A két robot.txt hova kerülne?

mahoo · 2014. Ápr. 16. (Sze), 20.47
A két robot.txt hova kerülne?
9

Generálhatja script, de akár

Hidvégi Gábor · 2014. Ápr. 16. (Sze), 20.55
Generálhatja script, de akár a mod_rewrite segítségét is igénybe veheted a kiszolgáláshoz.
10

Értem... akkor megpróbálom

mahoo · 2014. Ápr. 16. (Sze), 21.47
Értem... akkor megpróbálom megcsinálni, köszönöm!
11

Kozos

janoszen · 2014. Ápr. 16. (Sze), 23.24
He tenyleg kozos DB-t akarsz hasznalni, akkor ezt jobb ha kozlod a tarhely szolgaltatoval is, kulonben meg fogsz lepodni ha egyszer csak atteszi az egyik domaint egy masik gepre es nem fog mukodni. Es teljesen jogosan fogjak azt mondani, hogy ez nem tamogatott mukodes, hiszen az o felfogasuk szerint az adatbazis egy adott tarhelyhez tartozik.

A megoldas itt az, hogy olyan tarhely szolgaltatoval dolgozol, akinel tamogatott mukodes az, hogy egy tarhelyen belul (mint onallo egyseg) van tobb domained. Minden mas az csak barmolas es elobb vagy utobb tonkre fog menni.

Javasolni nem szeretnek, van boven tema rola, szolgaltato mint a tenger, kicsi-nagy, zold-sarga, amilyet akarsz. Ha egyeni megoldasra (nginx, stb) van szukseged es nem feltetlenul a budget hosting arkategoriaban keresel, lehet engem is zargatni.
12

Akkor ezeket mindenképp

mahoo · 2014. Ápr. 17. (Cs), 07.50
Akkor ezeket mindenképp tisztázom a szolgáltatóval. Ha részükről rendben a dolog, akkor jó, ha nem akkor lehet, hogy megkereslek, mert ragaszkodnak a közös adatbázishoz.
13

a

raneeya · 2015. Már. 16. (H), 06.48
Sajnos nem vagyok még jártas a különböző tárhelyek nyújtotta lehetőségekben. A kérdésem az lenne, hogy vannak-e olyan tárhelyek,ahol több adatbázissal lehet dolgozni. Ha igen, akkor hogy működik az a része,amikor pl wordpress telepítésnél meg kell adni az adatbázis nevét? Ez működik anélkül,hogy létrehoznánk egy adatbázist?



___________



amal
14

Miért?

Poetro · 2015. Már. 16. (H), 09.18
Miért van szükséged több adatbázisra? Azt még megérteném, ha mondjuk MySQL mellett MongoDB, PostgreSQL, Redis vagy ElasticSearch kellene, de ilyet kevés szolgáltató kínál.

Az adatbázist a WordPress telepítése előtt létre kell hozni.