ugrás a tartalomhoz

PHP kép írás url-ből

Tashi · 2014. Feb. 27. (Cs), 11.36
Van egy kérdésem. Van egy képem (meghívó). Azt szeretném, hogyha egy felhasználó beír egy nevet, a kép mellett található mezőbe, a rendszer generáljon egy url-t. Ha bárki, bárhonnan ezt az url-t lehívja, akkor a rendszer az így beágyazott szöveget automatikusan kiírja a képre.
Hogy lehetne ezt megvalósítani? Ötletek?
Előre is köszönöm!
 
1

GD

Hidvégi Gábor · 2014. Feb. 27. (Cs), 11.48
Például a PHP GD függvényeivel.
2

A feladat melyik részével van

bamegakapa · 2014. Feb. 27. (Cs), 12.35
A feladat melyik részével van problémád?
4

url

Tashi · 2014. Már. 3. (H), 20.01
A problémám a kép url-ből generálásával van. Vagyis, hogy kell egy olyan url-t összeállítani, ami aztán a php-val egy képet kiegészít két, három szóval?
7

Épp ez az, szét kell tudnod

bamegakapa · 2014. Már. 3. (H), 20.24
Épp ez az, szét kell tudnod bontani a feladatot.

1. Kapni valamit URL-ből - gondolom ez nem gond. Azt adsz át, amit akarsz, PHP-ból el fogod tudni érni ($_GET, $_POST, stb.).

2. Rátenni PHP-val egy képre egy adott szöveget (az mindegy, honnan jön). Erre ott a GD meg az ImageMagick, a dokumentációt el lehet olvasni, de példa is kismillió van a neten (angoltudás előny, de hát ebben a szakmában amúgy se sok esély van nélküle). Ez a feladat tovább bontható, betölteni a képet, rárakni a szöveget, stb.

3. Kiszolgálni a képet.

Ha nem megy, nem érted, akkor oldj meg előbb kisebb feladatokat, gyakorolj még, tanuld a PHP-t és főleg azt, a web hogy működik (HTTP).

Aztán már szét fogod tudni bontani a feladatot kis feladatokra, amiket egyenként megoldasz, aztán kész a nagy. Minden nagy feladat nem más, mint kis feladatok összessége :).
3

ha csak az kell, hogy egy

szabo.b.gabor · 2014. Feb. 27. (Cs), 14.55
ha csak az kell, hogy egy weblapon úgy nézzen ki, hogy a kép része, akkor inkább rakd a kép fölé html-lel. mindenféle fontot lehet már csatolni az oldalhoz..
5

ez is jó lehet...

Tashi · 2014. Már. 3. (H), 20.03
Köszönöm a válaszodat. Ez is jó lehet akár. Két kérdésem van ezzel. Az egyik, még egyszer az url. Hogyan csináljak egy olyan url-t, ami aztán a kép fölé írja a szöveget. A másik pedig, hogy ez bár kezdésnek akár jó is lehet, de hosszú távon szeretném, ha a képet le is lehetne tölteni.
6

GD / ImageMagick

Poetro · 2014. Már. 3. (H), 20.12
Akkor mégis csak a GD illetve ImageMagick háza táján kellene szétnézned. URL-ben a GET paraméterekben átadod, hogy melyik kép, és hogy mi a felirat. Majd a PHP legenerálja a képet, és lementi, majd visszaadja a megfelelő fejlécekkel. Így a képet csak egyszer kell legenerálni, minden további alkalommal elegendő a megfelelő fájlt visszaadnod. Persze ekkor figyelni kell, milyen paramétereket fogadsz el, ugyanis valaki simán túl tudja terhelni a szerveredet vagy a sok-sok képpel, amit neked tárolni kell, valamint a sok kép generálása rengeteg CPU-t használ.