ugrás a tartalomhoz

webszerkesztési jegyzet-tervezet

orsolya · 2014. Jan. 28. (K), 00.08
Ezév végére - az új HTML/CSS ajánlások várható kiforrásának idejére - tervezem egy lehetőleg naprakész és könnyen érthető jegyzet elkészítését. A folyamatosan frissítgetett és bővítgetett, jelenlegi változat itt található: http://www.tutorial.hu/html5-es-css3/ . Bár 340 oldal, de sok a kép, ábra, táblázat, kód benne, úgyhogy azért nem vészes átolvasni. Minden szakmai észrevételt örömmel fogadnék, hogy minél hasznosabb legyen a végeredmény. Előre is köszönettel: Orsolya
 
1

Gyors

janoszen · 2014. Jan. 28. (K), 00.43
Gyorsan atporgettem, elegge tetszetos a jegyzet. Egyetlen dolog: ha kodot irsz, tedd meg hogy unispace fonttal (Lucida Console, stb) irod, igy sokkal olvashatobb lesz. Ezen felul a legjobb, ha a kodblokkokat valahogy bekeretezed, mert igy elegge olvashatatlan.

Update: egyebirant is kicsit simogatasra szorulna a jegyzet kulleme, de ez gondolom majd javulni fog. Amit viszont sztem erdemes lenne elmagyarazni, ha mar web, hogy hogyan erdemes szineket valasztani. A 152. oldalon levo kep minden aminek a webnek nem szabadna lennie.
2

Én is

Nagy Gusztáv · 2014. Jan. 28. (K), 08.19
Én is javaslom a formázást továbbvinni. Nekem is nagyon furcsa a forráskódok tördelése. De hogy még középre is legyen igazítva, hogy a szokásos tabulálás még véletlenül se legyen követhető, az nagyon rossz ötlet.

Mindamellett nagyon örülök, hogy csinálod. Én egyenlőre lemaradtam a frissítéssel.
3

Csatlakozom, nagyon jó

Blintux · 2014. Jan. 28. (K), 09.10
Csatlakozom, nagyon jó kezdeményezés.
És szerintem is a forráskódokat átláthatóbbá kellene tenni.

Én ha sok, vagy hosszabb kódokat írok ilyen doksiba, akkor kódszínezést is bevetek.
Ha LibreOffice-t használsz, ahhoz van is egy remek kiegészítő erre a célra
Bár biztos van, MS Officehoz is hasonló.
4

Köszönöm az észrevételeket. A

orsolya · 2014. Jan. 29. (Sze), 22.29
Köszönöm az észrevételeket. A formázás egyáltalán nem végleges, nem is egységes - majd ha a tartalom lezárásra kerül, akkor lesz kisimogatva a forma.
5

A tanácsok alapján

orsolya · 2014. Okt. 15. (Sze), 14.23
A tanácsok alapján tartalmilag és formázásban is átfésültem - ha évvégén elfogadják a HTML5 -öt és még egy-két CSS3 modult, akkor fogom véglegezni.
6

Szívesen megtekinteném a

deejayy · 2014. Okt. 18. (Szo), 19.22
Szívesen megtekinteném a work-in-progress változatot, hogy ha másban is lenne módosítanivaló, az ne a fenti témákkal együtt zúduljon a tennivalók közé :)