ugrás a tartalomhoz

InnoDB+tárhelyszolgáltató kérdés

mz82 · 2013. Okt. 18. (P), 10.12
Nem vagyok egy MySql guru és egy kicsit felhúztam magam egy tárhelyszolgáltató eljárásán, ezért tanácsot kérnék tőletek!

Normális dolog hogy, egy tárhelyen a szolgáltató azzal magyarázza az egyik napról a másikra eltűnő(!!!) InnoDB adattábláimat, hogy "az InnoDB tárolási eljárás nem stabil osztott rendszeren"???
És ezért utólagosan kérik használjak inkább MyISAM-ot!

Lehet, hogy rossz a kialakult gyakorlatom, de az eddigi 4 általam használt szolgáltatónál semmi ilyen jellegű problémám nem volt. A szóban forgó tárhellyel csak két hete tökölök és már eddig is sok furcsaságot tapasztaltam.
Szóval ilyenkor ki a hülye? :-) Ennyire gáz az InnoDB?
 
1

Miiiivan?

janoszen · 2013. Okt. 18. (P), 13.33
Tarhely szolgaltatot valtani. Azonnal. Ekkora bullshitet meg nem hallottam.

Amiert valts tarhely-szolgaltatot:

  • Okorseget mondtak anelkul, hogy megvizsgaltak volna pontosan, hogy mi lenne a megoldas ra.
  • Ugy valtottak technologiat, hogy errol nem ertesitettek elore.
  • Ugy valtottak technologiat, hogy a meglevo szerzodeses ugyfelek szerzodeset nem hagytak kifutni a regi technologiaval.
3

Új vagyok náluk

mz82 · 2013. Okt. 18. (P), 13.51
A készülő oldal tulajdonosa néhány hónapja váltott a szolgáltatóra néhány Wordpress-es oldallal, ezért őt nem érinti a probléma -> így nem fog váltani.

Nálam akkor jött elő a gond, amikor a félkész új oldalát napközben felraktam a tárhelyre. Örültem, hogy minden rendben megy, majd másnap reggel csodálkozom, hogy az adatbázis 22 táblájából 1 maradt. Rákérdeztem, hogy WTF, és erre írta a szolgáltató, hogy a napi mentésük során az InnoDB-t MyISAM-ra alakítják és ezért "tűnhetnek el" adatok. Na erre mondom én azt, hogy egyikünkkel komoly gond van! Azt sem értem, hogy milyen mentés az, ami átírja a forrást? Akkor ugye nem én vagyok a hülye? Vagy van valami értelmes magyarázat az kötelező InnoDB->MyISAM konverzióra?

Még extra az is, hogy a hiba nem is egyszer fordult elő! Csak az első alkalommal még azt hittem, hogy én vagyok feledékeny és fel sem raktam az adatbázist. Szóval ez a "mentés" (törlés) náluk rendszeresített gyakorlat.
5

Menekülj!

Hidvégi Gábor · 2013. Okt. 18. (P), 13.56
Itt mérlegelésnek helye nincs.
2

kik ezek

retnek · 2013. Okt. 18. (P), 13.51
Szerintem hasznos lenne ha leírnád ide, melyik szolgáltató ez. Nem szeretnék így járni.
4

AdatFöld csak angolul, már

mz82 · 2013. Okt. 18. (P), 13.55
AdatFöld csak angolul, már volt hír róluk korábbról. Furcsa dolgokat tapasztaltam náluk már az első napon és akkor rájuk kerestem. El is kezdtem aggódni! És igazolódtak a rémhírek! :-(
6

Nekem az atw hostingja jön be

hunkris · 2013. Okt. 19. (Szo), 00.22
Nekem az atw hostingja jön be rá.
7

Ezt hogy érted?

Pepita · 2013. Okt. 19. (Szo), 06.08
Szerintem a DataGlobe-ra gondolt, csak nincs 2 éves regje, nem meri kiírni.
Viszont ha ez oda igaz, akkor hamarosan szevasz egy honlapomnak... Úgy emlékszem legalábbis, hogy ott is InnoDB van, de nemrég lett mentve, majd megnézem.

Én is azt mondom: futás onnét - de hova? Ma én nem tudok jó szolgáltatót(, valaki innen meg nem válaszolt a mailemre :( ).
8

Nyertél!

mz82 · 2013. Okt. 19. (Szo), 09.28
Ki merném én írni, de manapság a rossz reklám is reklámnak számít! :-) Sajnos a tulajdonos ragaszkodik hozzájuk, mert olyan "egyszerűen kezelhető az admin". Mint említettem több domain-t üzemeltet náluk.
Én már ott ledöbbentem, hogy a megkapott tárhelyadmin belépésemmel az összes domain adatbázisuserét jelszavastúl látom az adminfelületen.
9

Ne tedd

Pepita · 2013. Okt. 19. (Szo), 19.11
Ki merném én írni
Ha jól tudom le is tiltanak érte, min. 2 éves itteni reg. kell, hogy szolgáltatókról véleményt írj. Addig inkább csak kérdezz.
A db-jelszó nem újdonság, mailnél is ugyanúgy van.
Nyilván feltalálták a spanyolviaszt, tudnak úgy visszafejthetően titkosítani, hogy egy hacker ne tudja törni. Tuti cég, az biztos. :)
Sajnos én jártam úgy is náluk, hogy maga a rendszergizda volt a hacker, tréfából...
Szóval menni onnan, máshol is van még sokkal jobb felület is. Azt, hogy hova, pillanatnyilag nem merném mondani - én sem tudom.
Janoszenhez, de nem tudom, hogy áll. (Kísérletezik hostinggal, és profi benne, nekem elhiheted.)
10

Itt

janoszen · 2013. Okt. 20. (V), 21.44
Itt a szolgaltatoval kapcsolatos problemarol van szo, nem pedig tarhely ajanlasrol. Keretik ennek szellemeben megbeszelni a temat.
11

OK, vettem,

Pepita · 2013. Okt. 21. (H), 00.55
de ha többen mondjuk, hogy szaladj onnét, akkor talán hasznos is mondani olyat, hogy hova. Ez most nekem is gond, és szívesen vennék tanácsot is.
(E-mailt olvastad? Pár napja kérdeztem valamit.)