ugrás a tartalomhoz

Hostinger

hunkris · 2013. Szep. 8. (V), 12.42
Először is elnézést szeretnék kérni, de nem tudtam hova máshova rakjam a fórumot.

A téma a Hostinger, egy "új" ingyenes "magyar" hoszt. Állításuk szerint ők a legnagyobbak magyarországon. Kipróbáltam.

Egyből leesett, hogy ez egy használhatatlan rendszer, és igazából csak a 000webhost magyar delegációja.

Ugyanolyan elven adják ki az userneveket, a mappastruktúra is ugyanolyan, és ugyanúgy elérhetetlenek a weboldalak az esetek 80%-ában, a fordítás pedig véleményezhetetlen.

Nem ajánlom senkinek.
Ti mit gondoltok?
 
1

Én azt gondoltam, hogy

H.Z. · 2013. Szep. 8. (V), 14.31
Én azt gondoltam, hogy megnéztem az ip címét mindkettőnek, majd a whois segítségével megnéztem, kié az adott IP tartomány. Minő véletlen, azonos a tulajdonos, bár a domainek máshoz tartoznak, ha igaz.
Pontosabban a 000webhost a godaddy nevén fut, a másik meg valami magyar nevű cég, amerikai székhelyű, spanyol hangzású névvel rendelkező kapcsolattartóval, ha megnézed a domain.hu-n.
2

Tárhelyek

Pepita · 2013. Szep. 9. (H), 01.02
nem tudtam hova máshova rakjam a fórumot

Szerintem a Tárhelyek témakörbe. De köszi az infókat, HZ-nek is: "óvakodj a törpétől"!
3

Úgy látszik nem kerestem

hunkris · 2013. Szep. 9. (H), 18.04
Úgy látszik nem kerestem eleget.
4

max még a vélemény kérés

inf · 2013. Szep. 11. (Sze), 15.14
max még a vélemény kérés ...
átraktam a tárhelybe
5

Azért humoros volt tegnap az

H.Z. · 2013. Szep. 11. (Sze), 15.42
Azért humoros volt tegnap az a spammer ugyanonnan.
6

Ezeknek van egy rahedli

charlie_hu · 2013. Szep. 13. (P), 18.56
Ezeknek van egy rahedli országba ilyenjük. a legnagyobbért meg a GVH-nak kéne szólni, mert azért hazudni nem illik.

http://www.hostinger.com/
7

Reklám nélkül...

Nessie · 2013. Nov. 2. (Szo), 23.10
A témával úgy találkoztam, hogy a http://villanyspenot.hu/?s=tanulmanyok&p=szoveg&n=12369 cikket szerettem volna elolvasni. Aztán jött a meglepetés: a garantáltan reklám nélküli Hostinger fél oldalt betakaró reklámja ugrott fel. De az legalább minden menüpont választásakor. Nagy örömömre mikor véleményt írtam volna erről az illetékes Hostinger cégnek - saját honlapjukról - a küldéskor hibaüzenettel elszállt az oldal, lefagyott a lap is (kivéve a bezárást).

Azt gondolom, tárhelyért máshová fordulok, egyéb szolgáltatásokért megint máshova. Igazából annyira nem ajz fel, hogy mindenáron saját ingyenes tárhelyen futó saját programozású weboldalam legyen.
8

Ez eléggé GVH gyanús, olyat

charlie_hu · 2013. Nov. 12. (K), 17.08
Ez eléggé GVH gyanús, olyat mond, amivel a többi versenytársának alátesz, közbe ugyanazt teszi (reklámmentességre gondolok).
9

Nem hinném, hogy túl sok

hunkris · 2013. Nov. 12. (K), 20.36
Nem hinném, hogy túl sok dolgot tudnának tenni, ez egy Magyarországon nem bejegyzett "cég".
10

A domain tulajdonosa magyar

charlie_hu · 2013. Nov. 14. (Cs), 11.24
A domain tulajdonosa magyar cég, azon keresztül megfoghatnák a töküket talán...
12

Hát nem baj az szerintem ha

almasiweb · 2014. Feb. 20. (Cs), 16.29
Hát nem baj az szerintem ha keresztbe tesz (Hangsúlyozom nekem nincs közöm ehhez a hostinger céghez), mert az is pofátlanság amit a magyar tárhelyesek művelnek. Gondolok itt hogy ami külföldön 1500ft-2000ft-ben kijön azért itt mi jogon kérnek el súlyos ezreket. Normális országban a pár ezer ft-s összegbe már bizony bele kellene férni a tárhely árába a domainnak is, főleg ha a magyar el szált árakat nézzük. Persze Magyarországon mindent meglehet csinálni.
Az olcsóbb tárhelyeseket felvásárolják a nagyok majd szépen megszüntetik a olcsó szolgáltatást, állítólag mind ezt az ügyfél érdekiben, Ja 3500ft-s .hu domain 50 mb statikus tárhely (Dotroll-2014-ben ez már enyhén szólva is vicces tárhely). Ettől még az ingyenes extra.hu 2gb-s tárhelye is jobb volt.. Persze a Dotrollnál ezt a apróságot leszámítva jó szolgáltatás. Gyorsak, jó ügyfélszolgálat stb, tehát azokat szidni nem tudom max csak az ingyenes tárhelyes tréfa miatt. Most ugyanez történt a WBH hostingal. Az eddigi árakhoz képest sokszoros emeléssel egy új cég veszi át. Sms fizetést persze megszüntetve. Nem számít hogy pont a pályakezdők használják ezeket a olcsó hostingokat hogy a referenciákat legyen hol tárolni. Mivel mostanság nem olyan könnyű elhelyezkedni mint sokan hiszik. Kit érdekel lényeg hogy menjen a pénz befele.
Már az 7. hostingon vagyok a weblapommal. Illetve az egyik nagyobb weblapom épp ezért szűnt meg.
Tehát röviden: Szerintem sokat kérnek a magyar szolgáltatók.
13

Nem

janoszen · 2014. Feb. 20. (Cs), 17.35
Teljesen felreerted a piaci helyzetet. A kulfoldi hoster hatalmas tomegekkel dolgozik, nemzetkozi piacra. A magyar hoster meg magyar nyelvu ugyfelszolgalatot nyujt korlatozott piacra. Innentol kezdve Te a magyar szolgaltatonal azt fizeted meg, hogy dedikaltan a magyar piacra dolgozik, dedikalt magyar ugyfelszolgalattal es magyar halozati kapcsolattal.

Ha ezt logikusan vegig gondolod, neki ki kell fizetnie a magyarorszagi aram arakat es Magyar alkalmazottakat kell tartania magyarorszagi adoviszonyok kozott. A kulfoldiek isten tudja hol hostolnak es indiaiakat foglalkoztatnak tavmunkaba vagy a banat tudja hogy. Plusz kisebb piacra dolgozik, tehat nem tud akkora merteku oversellinget, akkora meretu hardverkonfigot rendelni, hogy megerje.

Innentol kezdve nincs mit csodalkozni az arkulonbsegen, arrol nem is beszelve, hogy nemzetkozi viszonylatban a magyar szolgaltatok meg valamennyire korrektek is, a kulfoldieknel nem egy olyan esetet lattam, hogy a kedves szolgaltato veletlenul letorolte a weblapot es nem hogy biztonsagi mentese nem volt, hanem meg szoba sem allt az ugyfellel.

Az SMS-es fizetest meg felejtsuk mar el, a rozsaszin csekkel egyutt a tortenelem szemetdombjara valo.
14

köszi a választ, értem én

almasiweb · 2014. Feb. 20. (Cs), 20.08
köszi a választ, értem én jogos. Csak az a kiakasztó hogy ami működik hiba nélkül több évig, azt ilyen nagy cégek felvásárolják, és az is 4x akkora árak lesznek. Tehát ez a kiakasztó.


"Az SMS-es fizetest meg felejtsuk mar el, a rozsaszin csekkel egyutt a tortenelem szemetdombjara valo." Én jobban szerettem, telefonon mindig van pénz ha hajnal 3-kor jut eszembe rendelni akkor akkor, Bankkártyámon pénz nincs mivel munkanélküli vagyok sajnos, na meg őszintén megmondva ebbe az online utalgatás nem az én műfajom.

Egyébként szerintem a csak statikus tárhely is oda való. és még mindig van 2014-ben, Szerintem azt pénzért kínálni már pofátlanság.. Még kicsit a Dotrolos is 1 930 Ft évente nem sok annyit még kiadnék érte de akkor már legalább 100 MB-150 MB dinamikus ingyen.. Végül is nem az oldalaim a nagyok hanem a galéria képei.
15

SMS

janoszen · 2014. Feb. 21. (P), 11.12
Az SMS fizetest azert kellene elfelejteni, mert a telefonszolgaltatok valahol 20% es 50% kozotti jutalekot kernek.

A dinamikus tarhellyel meg az a baj, hogy ott eleg nehez korlatot szabni pl. a CPU hasznalatnak meg ilyesmi, ergo folyamatosan foglalkozni kell vele 1-2 olyan ugyfel miatt, aki tudatlansagabol adodoan beborogatja a szervert. Ha levonod a domain arabol azt, amit ki kell fizetni a registrynek a domainert, plusz a .hu eseten a papirmunkat, marad par szaz forint a regisztrator zsebeben. Ennyi penzert senki - aki barmifele megterulesi szamitast vegez - nem fog normalis minosegu dinamikus tarhelyet adni. A statikus tarhellyel ezzel szemben nincs sok baj, azt eleg nehez beboritani.

Osszegezve: a domain regisztralas nem akkora biznisz mint azt sokan hiszik. Plane nem Magyarorszagon, ahol kicsi a piac, mindenki telefonos ugyfelszolgalatot akar ( -> sokba kerul, mert egyszerre csak egy emberrel tud a supportos foglalkozni) es csak az emberek toredeke hajlando barmifele plusz szolgaltatasert fizetni.
16

köszönöm a választ. Tegnap

almasiweb · 2014. Feb. 26. (Sze), 22.19
köszönöm a választ. Tegnap megnéztem egy pár tárhelyet, hát láttam 5000 ft-ért is 100mb-t meg 1 GB-t is tehát teljesen összevissza van. Egy biztos jól meggondolandó hogy hol mit vesz az ember, hosszútávra érdemes erről dönteni. Ha egyáltalán érdemes még foglalkozni vele mert bevételem még nem volt/mondjuk nem is ez volt az eddigi weboldalaim célja.
es csak az emberek toredeke hajlando barmifele plusz szolgaltatasert fizetni.

Ez is igaz,bár mondjuk nem csoda ilyen pénztelenség mellet.

Esetleg valaki tud valami megbízható, de reális áru tárhelyet? Ami nem is csődöl be egy hét után :)
17

Tarhely

janoszen · 2014. Feb. 27. (Cs), 13.04
A tarhely majdnem tok mindegy, a lenyeges meropontok a CPU es RAM fogyasztas, a requestek szama valamint az adatforgalom. A disk terulet kb ingyen van amig nem hasznalod. Csak hat ezet nehez az emberek altal elerheto korlatok koze szoritani, ezert igyekeznek a szolgaltatok a tarhely korlatozassal elejet venni a tulhasznalatnak.

Javaslom, hogy ha tarhelyet keresel, akkor ird le, hogy mit varsz el tole es mit szeretnel vele csinalni.
11

Védelmükben

jgege · 2013. Nov. 15. (P), 10.02
000webhost-ot használtam egy csomó ideig és ez a reklámozás kb éve-másfél éve kezdődött. Az oldalukon lévő infókra pedig nagy ívben tesznek, az autoinstallerek se mennek már jó ideje... :)
Felugrót meg max lekapod JS-el ;D